2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Varga Judit: A magyar eredményeket már az EU is elismeri

Mindenki számára meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy munkát vállalhasson, a pénzt pedig meg kell tartani azoknál, akik azért megdolgoztak. Ez „a magyar kormány hitvallása” − jelentette ki az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán megosztott videójában.

Varga Judit elmondta, hogy a pénteken Portóban kezdődő európai szociális csúcson a magyar kormány álláspontját több mint tíz év tapasztalattal támasztják alá. A magyar kormány rekordmagasságba emelte a foglalkoztatottságot, csökkentették és egykulcsossá tették a személyi jövedelemadót, az adórendszert a családpolitika és a gyermekvállalás szolgálatába állították, mindeközben megduplázták a minimálbért − tette hozzá a miniszter.

A magyar eredményeket ma már az Európai Unió is elismeri

− hangsúlyozta, majd hozzátette: a magyar modell a munka megbecsülésére épít, és az uniós célkitűzéseket is ezen elvek mentén támogatja a magyar kormány. Mint mondta, minden nemzetnek joga van a saját útját járni, hogy megtalálja a saját maga számára legmegfelelőbb szociális modellt.

Az uniós tagországok vezetőinek a portugáliai Portóban pénteken kezdődő, kétnapos nem hivatalos találkozójának középpontjában a szociálpolitika, a koronavírus okozta járványhelyzet, illetve a pandémia visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése szerepel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató