2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A gyurcsányista Iványi Gábor is egyetért az ATV bojkottjával

Tamás Gáspár Miklós és a buta Hadházy után újabb jelentkező akadt

Egyetért a Tamás Gáspár Miklós által az ATV-vel szemben meghirdetett "értelmiségi" bojkottal a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője.

A filozófus nyílt levélben szólított fel a csatorna bojkottjára azután, hogy a Klubrádió által korábban használt egyik frekvencia az ATV-csoporthoz tartozó Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesülethez került. Tamás Gáspár Miklós szerint „az ATV csoport úgy szerezte meg a – szintén morális értelemben – rablott holmit, hogy közben azt a látszatot kelti (egy-két tévéműsorra hivatkozva), mintha ellenzéki, netán pártatlan médiavállalkozás lenne, holott működésének nagyobbik része – minden hozzáértő szerint – a magyarországi radikális jobboldal (a kormányzó erő) érdekeit szolgálja”.

Iványi Gábor ilyen előzmények után a csütörtöki közleményében azt írta: barátja, Kocsis András felkérte, legyen kezdeményező társa a 21. Század Társaság nevében indított elgondolásának, amellyel emléket akarnak állítani koronavírus-járványba elveszített magyaroknak. A felkérést vállalták, és megnyitották az Oltalom Karitatív Egyesület számlaszámát is, hogy az önkéntes, e célra szánt adományokat fogadhassák.

Kocsis – folytatta Iványi – a felhívás kibocsátását az ATV-ben jelentette be, kísérőlevelében pedig szükségesnek tartotta megemlíteni, hogy az említett médium értelmiségi bojkottjával nem ért egyet. „Erre a szomorú elhatározásra azonban az adott okot, hogy a szóban forgó hírhely mögött ugyanaz a vallási érdekkör áll (A Hit Gyülekezete – a szerk.), amely a kormány politikai bábjaként kész volt a Klubrádió helyét Spirit FM nevű csoportjával elfoglalni. Kocsis András sem ért evvel egyet, sőt szolidáris a Klubrádióval, de a bojkottot sem támogatja.

A magam részéről viszont messzemenőkig egyetértek az ATV értelmiségi mellőzésével. Felháborít a Klubrádió elhallgattatásában a kormánnyal érdekből vállalt kollaboráció”

– írta Iványi.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató