2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jakab beleszállt a választókba: A vidéki emberek tájékozatlanok

A Jobbik-vezér egy műsorban azt állította, a vidéken élő emberek nem tájékozódnak

Jakab Péter szerint a vidékiek nem tájékozódnak, és csak egy politikai „hangadót” szeretnének maguknak – fogalmazott a Gyurcsány Ferenccel szövetségre lépő pártvezér Osváth Zsolt egykori Való Világ-celeb 1Kanapén című műsorában.

Ismételten bebizonyosodott az, hogy a választópolgárokat degradáló politikai megszólalásokat nem a jobb-, hanem az ezúttal oltásellenes kampányt folytató baloldali térfélen kell keresni. Ezúttal azonban nem az MSZP vagy épp a Momentum részéről érkezett az embereket sértő kijelentés, hanem a Jobbik elnökétől. Jakab Péter szerint ugyanis a vidékiek nem tájékozódnak, és csak egy politikai „hangadót” szeretnének maguknak – fogalmazott a Gyurcsány Ferenccel szövetségre lépő pártvezér Osváth Zsolt egykori Való Világ-celeb 1Kanapén című műsorában,- írja. a Magyar Hírlap.

Az, hogy Jakab Péter a bukott kormányfőt és Karácsony Gergely főpolgármestert követően szintén feltűnt Osváth YouTube-csatornáján, kiválóan jelzi, milyen irányba tart a pártelnök parizeres előválasztási kampánya. A színlelt politikai versenyfutásnak csupán show-eleme Jakab Péter vizitje, hiszen az elmúlt hetekben már egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-koalíció tagjai olyan megállapodásokat kötnek, amelyek előre garantálják: egy esetleges országgyűlési választási győzelmet követően mindenkinek jusson hely a közpénzcsapok körül.

Így kerülhetett sor a barna-, illet­ve a vörösingesek nászára, hogy Karácsony Gergely gyanítható kormányfőaspiránsi színre lépésével háttérbe kerülő, ugyancsak miniszterelnök-jelöltségre pályázó Jakab immár olyan jelöltek mellett kampányol a Facebookon, mint az álmentős Németh Athinára hivatkozó párbeszédes Szabó Tímea, a botrányhalmozó szocialista Kunhalmi Ágnes, a hivatali visszaéléssel vádolt Demeter Márta vagy a Mindenki Magyarországa Mozgalmát gründoló Márki-Zay Péter.

De nem csak Hódmezővásárhely első embere mellett állt ki a Jobbik a napokban, hanem amellett az indulását rebesgető Nagy János polgármester mellett is, akinek másfél éves regnálása alatt Szigetszentmiklós egy tapodtat sem mozdult elő.

Mindenesetre néha nem mindig úgy sül el a parizerkampány, ahogy azt a bukott kormányfő előre megálmodta. Bár Jakab Péter tegnap azzal rémítette követőit, hogy a Fidesz a 2022-es büdzsével százmilliárdokkal több adót akar beszedni. A hozzászólók között azonban akadtak olyanok – kormánypárti elfogultsággal nem igazán vádolható újságírók, politikusok –, akik felhívták a pártelnök figyelmét: azért fogunk több adót fizetni a kormány tervei szerint, mert úgy számolnak, hogy felpörög a gazdaság, tehát több lesz a fogyasztási adóból, a jövedelmi adóból és a gazdálkodó szervektől érkező befizetés is- foglalta össze a Magyar Hírlap.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató