2021. június 13. - Anett, Antal
EUR : 346.08
USD : 284.44
Időjárás ikon27°17°

Megérkezett a védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya

Szombat hajnalban 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ez az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter közölte: a szombati szállítmánnyal 3,3 millió adagra nőtt a Kínából beérkezett vakcina mennyisége. A szerződés értelmében Magyarország még egy 1,7 millió adagból álló szállítmányt vár az ázsiai országból.

A külügyi tárca vezetője közösségi-oldalán hangsúlyozta: a beérkezett nagy mennyiségű kínai vakcina lehetővé teszi, hogy a következő mérföldkő, az ötmillió beoltott felé tegyünk egy hatalmas lépést. Ez – mint fogalmazott – közelebb visz minket ahhoz, hogy az élet visszatérjen a normalitás talajára. Szijjártó Péter közölte, ma már senki nem vitatja, hogy az oltás az egyetlen jó és hatásos válasz a világjárványra. Akik be vannak oltva, azok biztonságban tudhatják magukat – hangsúlyozta, majd mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát.

Ennek oltóanyagbeli akadálya most már egészen biztosan nincs, be tudunk oltani mindenkit, aki arra igényt tart

– hangoztatta, majd kiemelte: Magyarország az első olyan ország Európában, amely elérte azt az állapotot, hogy van bőven elég oltóanyag. 

 

(MTI - Pestisrácok.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató