2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Romániában a repceföldön aludtak a migránsok, átment rajtuk a traktor

Illegálisan megérkezve az EU határain belülre édes álmát aludta két afgán migráns a repceföldön, mikor elütötte őket egy arra dolgozó traktor.

Csak pár órával korábban szökhettek át a szerb–román határon azok a migránsok, akik Temes megyében, Mezősomlyó (Şemlacu Mare) és Gátalja (Gătaia) között, közvetlenül az 588-as számú megyei út mellett már sérülten intettek le egy sofőrt – írja a Főtér. 

A lap hozzáteszi: mivel nem tudtak szót érteni, viszont láthatóan segítségre szorultak, a sofőr értesítette a 112-őt. Rövid időn belül a helyszínre érkezett a határőrség, és mentőt hívtak hozzájuk. Sérüléseik ellátására a Temes megyei kórházba szállították őket, az orvosok közlése szerint egyikük súlyosabban megsérült a combján.

A migránsok semmilyen irattal nem rendelkeztek, angolul sem beszéltek valami jól, de annyit sikerült kideríteni, hogy Afganisztánból származnak, és illegálisan lépték át a szerb-román határt. Romániába érve egy repceföldön húzták meg magukat, és úgy elaludtak, hogy nem hallották a traktor közeledését, ami végül elütötte őket.

Temes megye a hármashatár miatt fontos célpontja a nyugati országokba tartó illegális bevándorlóknak. A jó idő beköszöntével a hatóságok számítanak arra, hogy még többen fognak próbálkozni az illegális határátlépéssel. Nemrég gyilkosság is történt Temesvár utcáin két afgán csoport összeszólalkozása következtében, ami miatt a város polgármestere Bukaresthez fordult segítségért.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató