2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Mától megint foglalható időpont a Pfizerre

Újabb Pfizer akciót hirdet a kormány, vasárnap teszik közzé az oltópontok az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén a foglalható időpontokat a 18 és 59 évesek számára – értesült a Népszava.

A lap szerint a lehetőséggel azok tudnak majd élni, akik már regisztráltak oltásra. Ők egy sms-t kapnak, amellyel majd beléphetnek az időpont regisztrációs oldalra. A Népszava úgy tudja, hogy az intézmények a déli óráktól élesíthetik saját időablakaikat.

A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával – erről György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára beszélt szombaton. A lap szerint az ő beoltásuk után várhatóan pénteken kaphatják az oltópontokon a Pfizert a mostantól foglalható időpontokon a felnőttek.

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, újra elérhetőek lesznek a Pfizer és Moderna vakcinák, a jövő héttől hetente átlagosan 120–180 ezer oltóanyag várható ebből a két típusból összesen.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató