2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Cseh Katalin felszólította az EU-t: követeli, hogy utasítsanak ki orosz diplomatákat

Elképesztő amit a hazaáruló momentumos művel. Most felszólította az Európai Uniót.

Ezt tudta írni a Facebookon:

Követeljük, hogy az EU is utasítson ki orosz diplomatákat!
 
Az Európai Parlamentben én is aláírtam azt a levelet, amit Josep Borrellnek, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének küldtünk képviselőtársaimmal, és amiben azt követeljük, hogy az EU mutasson példát, és utasítson ki az EU is diplomatákat Oroszország Brüsszelbe delegált diplomáciai testületeiből.
 
Megengedhetetlen és elfogadhatatlan, hogy idegen hatalom ügynökei gyilkosságokat vagy robbantásokat követnek el az Európai Unió területén. Az európai közösség nem lehet tétlen akkor, amikor egyik tagállamában olyan dolgok történnek, mint Csehországban. Arra kérjük Josep Borrellt, hogy cselekedjen! Egyértelmű jelzést kell küldenünk Oroszországnak, meg kell védenünk európai értékeinket.
Orbán Viktornak is választania kell az orosz érdekek kiszolgálása és az európai értékek védelme között. Andrej Babis cseh miniszterelnök ugyanis az Európai Unió vezetőinek portói csúcstalálkozóján a Csehországgal való szolidaritás kinyilvánítására kérte az uniós tagországokat. Babis azt kérte partnereitől, hogy minden tagállam utasítson ki legalább egy orosz diplomatát a csehországi robbantások miatt.
 
A visegrádi együttműködés országai, Lengyelország és Szlovákia már korábban jelezték, a csehek melletti szolidaritásként kiutasítanak orosz diplomatákat, de Orbán Viktor még mindig hallgat. Az az Orbán Viktor, aki a szavak szintjén ugyan sokszor emlegeti a V4-ek közötti szolidaritást, de úgy látszik, cselekedni már nem akar.
 
A Momentum választása egyértelmű, Magyarországot újra nyugati pályára kell állítanunk és meg kell szabadítanunk a keleti autokráciák befolyásától. Azon dolgozunk, hogy Magyarország egy modern, nyugatias és szabad ország legyen. Európai szövetségeseinkkel kell szorosabbra fűzni a viszonyt, egyszer és mindenkorra elkötelezve Magyarországot a nyugati értékrend mellett.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató