2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Dobrev: Orbánék politikai értelemben megölnének minket, de nem fog sikerülni

A DK miniszterelnökjelölt-jelöltje folytatja a keleti vakcinák elleni hergelést, összefogna már a judapestező Bíróval is, és szerinte a közmédián múlt, hogy Orbán Viktor választást nyert.

Dobrev Klára a Telexnek adott interjújában kijelentette, a Demokratikus Koalíció közösségében már nagyon régóta kapacitálták arra, hogy vállaljon politikai szerepet, így lett hosszas töprengés után európai parlamenti képviselő, s nemrég miniszterelnökjelölt-jelölt. Állítja, ő lesz az ország első női miniszterelnöke, mert az elmúlt években olyan tapasztalatokat és tudást szerzett, ami a Fidesz utáni sikeres kormányzáshoz kell, de más technikát és stílust fog képviselni, mint azt Gyurcsány Ferenc 2010 előtt tette.

Nagy tervekről, keleti nyitásról, és a közmédiáról 

Az interjú során Gyurcsány Ferenc felesége három területet említ, ahol azonnali változásokat vezetne be, ha kormányfőként ő irányíthatatná az országot. Az egyik a vagyoni, jövedelmi különbségek csökkentése, beleértve a progresszív adórendszer bevezetését, s biztos abban, hogy az elmúlt években felhalmozódott milliárdos vagyonokkal kezdeni kell majd valamit; ez nem adózásról, hanem az igazságosságról szól – véli.

A második az államigazgatás visszaépítése, a harmadik pedig az ország nemzetközi tekintélyének visszaállítása. Az európai parlamenti képviselő szerint

Magyarországnak nem érdeke ellenségeskedni Oroszországgal és Kínával,

de az sem, hogy kiszolgáltatott viszonyba kerüljön velük.

Dobrev úgy véli, ha a Kossuth rádióban az ellenzék is ugyanannyi felületet kapott volna, mint Orbán Viktor, akkor a jelenlegi kormányfő még választást sem tudott volna nyerni. Olyan közmédiát kell felépíteni – fogalmaz –, amelyekben pártállástól függetlenül soha, senki nem tudja azt többet megcsinálni, amit a Fidesz.

Fidesz-ellenességgel a „diktatúra” ellen

A férjéről és a pártjáról azt mondja,

Gyurcsány Ferenc és a DK a Fidesz legádázabb ellenfele már több mint egy évtizede,

akiket Orbán szerint politikai értelemben meg kell ölni. Nem fog sikerülni. S úgy véli, nincs középút vagy mosolygós kompromisszumkeresés az orbáni politika és az ellenzék polgári demokratikus politikája között. Ezért a nemzet nem is egyesíthető valahol középen – vélekedik. Úgy fogalmaz, hogy diktatúra vagy demokrácia, mára leegyszerűsödött a kérdés. Gyurcsány politikai jövőjéről kijelentette, 2022-től országgyűlési képviselő lesz, de tanácsokat elfogadna tőle is miniszterelnökként.

Tovább tolja a keleti vakcinák elleni hergelést a DK

A kormány járványkezelése szerinte emberéletekbe került, az ellenzék eközben mutatott alternatívát. A DK-s politikus állítja, nem fertőzött meg senkit, de az országjárás a járvány idején sem volt elkerülhető. Arra a kérdésre, hogy beoltatná magát a Sinopharmmal vagy a Szputnyikkal, azt mondta, ő

kifejezetten az Európai Gyógyszerügynökség által hitelesített oltóanyaggal oltatná be magát,

az édesanyját és a gyerekeit. Állítja, hogy a pártja soha nem a vakcina származási helyét nézte, hanem kizárólag azt, hogy az erre a célra létrehozott és a politikától független szakhatóság bevizsgálta-e a vakcinát, vagy sem.

Karácsony után, már Dobrev is összefogna a judepestező Bíróval (is)

A Telex feltette azt a kérdést, hogy oda fog-e állni Dobrev Klára a jobbikos Bíró László mellé, ha a jobbikos politikus megnyeri a szerencsi előválasztást, és Dobrev Klára lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. „Az ellenzék meghozta a döntést, hogy közösen indul, és mindenki aláírta azt az értéknyilatkozatot, amihez a jövőben tartania kell magát. Miközben sok mindenkinek voltak vállalhatatlan mondatai, amióta aláírtuk ezt a nyilatkozatot, képesek vagyunk együtt dolgozni egy másfajta Magyarországért” – jelentette ki.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató