2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kamu Geri: Sadiq Khan „élhetővé” tette Londont, és hasonlóra törekedik Budapest is

Arról is hazudozik, hogy nagy előnnyel nyert a pakisztáni, holott ez nem igaz...

Mondta mindezt úgy, hogy Sadiq Khan városvezetése igen megosztó.

Mint arról beszámoltunk, ismét az ellenzéki Munkáspárt jelöltjét, Sadiq Khant választották London polgármesterévé. Khan ezzel második polgármesteri megbízatását nyerte el, amelyhez Karácsony Gergely főpolgármester is gratulált Facebookon. Mint mondta, Khan győzelme „örömhír a progresszív várospolitikának”. Véleménye szerint Sadiq Khan egy szociálisan érzékeny politikus, aki sokat tett London élhetővé tételéért. 

Büszke vagyok rá, hogy Sadiq Khan tavaly februári londoni találkozónkon támogatásáról biztosította hasonló törekvéseinket Budapesten, személyében nemcsak politikusbarátot, hanem fővárosunk lelkes barátját ismerhettem meg”

– írta Karácsony Gergely.

„A terror a nagyvárosi élet része”

Az Evening Standard számára készített legfrissebb közvélemény-kutatás némiképp árnyalja azt a kijelentést, miszerint Sadiq Khan „élhetőbbé” tette volna Londont. A kutatásban résztvevők kijelentették: Londonban a legfőbb problémát a késes támadások jelentik, a polgármesternek kezdenie kell valamit a kialakult helyzettel. A kutatás 1005 szavazókorú felnőtt bevonásával készült, 52 százalékuk válaszolta azt, hogy először a késes támadásokat kell visszaszorítani a fővárosban. 37 százalékuk válaszolta azt, hogy olcsóbb lakásokat kell teremteni, 35 százalékuk pedig azt tartotta legfontosabbnak, hogy újranyisson London a koronavírus-járvány után.

A lap emlékeztet: 2016 májusától – azaz Khan hivatalba lépésétől – egészen a járvány kitöréséig 60 százalékkal nőtt a késeléses bűnesetek száma. Bár a londoni rendőrség kimutatása szerint a márciust megelőző 12 hónapban az ilyen típusú bűncselekmények száma 33 százalékot esett, de ez sokkal inkább a járványnak tudható be, mint Khan munkásságának.

Végezetül érdemes megemlíteni Khan többször is idézett mondatát, mely szerint a terrortámadások a „nagyvárosi élet szerves részei”.

Attól tartok hogy Londonnak, New Yorknak, és más nagyvárosoknak mindig készenlétben kell lenniük egy ilyen támadásra”

– vélekedett Sadiq Khan.

London polgármestere ezt az Evening Standardnak nyilatkozta még 2016 szeptember 16-án, amikor New Yorkban három pokolgép robbant fel. A terrortámadásban 31 ember sérült meg, halálos áldozata viszont nem volt a robbanásoknak.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató