2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Curtis testvérét is őrizetbe vették a meggyilkolt MTK-focista ügyében

Három férfit fogtak el a Katczenbach-gyilkosság miatt, egyiküket a Liszt Ferenc Repülőtéren. 

Három személyt vett őrizetbe (Sz. Lajost, L. Istvánt, H. Lászlót) a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a 45 éves korában, 2009-ben eltűnt, aztán 2020 őszén kiásott volt MTK-focista, Katzenbach Imre meggyilkolása ügyében.

A gyilkossággal azt a H. Attilát gyanúsítják, akit az Eclipse-botrány miatt ítéltek el, majd az ő vadászbirtokán került elő a holttest. 

Katzenbach Imre neve szintén az Eclipse-ügy egyik főszereplője volt, és börtön várt volna rá a milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként. Eltűnése előtt felvett ötszázmillió forintot, és Görögországba ment. Majd Olaszországból hozták haza társai. Pár hétre rá ismét eltűnt, és mint később kiderült, megölték. 

Pesti Srácok információi szerint több tanú beszélt a rendőrségnek: H. Attila csalhatta a vadásztelkére az exfocistát, és ő adta ki az utasítást az őrizetbe vett Sz. Lajosnak és L. Istvánnak, hogy öljék meg az áldozatot. A valódi megbízó pedig H. László lehetett, aki 2005 novemberétől volt az Eclipse felügyelő-bizottságának tagja, és ő irányította egy másik vezetővel közösen a céget, sőt, a pénzügyekért is ő felelt.

Azt szintén hozzátették, hogy Sz. Lajos és L. István súlyos koponyasérüléseket okoztak az egykori labdarúgónak. A támadók harcművészek, illetve Sz. Lajos emellett hivatásos katona volt. A lap úgy tudja, hogy Sz.Lajos Curtis testvére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató