2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jó a műsor: Hadházy bolsevikozza az MSZP-t

A zuglói szocialista volt a vendége Gulyás Mártonnak. A Partizán nevű beszélgetős músorban szóba került a lódoktor is, mivel ott fog indulni jövőre. Ebből robbant ki a botrány MSZP és a Momentum között.

„Komolytalan. Hát, azért egy magára adó politikus vagy miniszterelnök-jelölt azért úgy véleményt megfogalmaz valakiről, akivel az életben nem találkozott... Mi soha nem találkoztunk. Az, hogy hallomásból szerzett információk, piaci pletykák alapján megfogalmaz ilyen súlyú állításokat, az az ő komolyságát kérdőjelezi meg”

– mondta Tóth a Fekete-Győr András momentumos miniszterelnök-jelölt, pártelnök által, szintén a Partizánban megfogalmazott fenntartások ügyében. Tóth szerint ő maga nem tud elmenni Zuglóból máshova, hiszen ő ott dolgozott az elmúlt 15 évben, ott dolgozik ma, és ott fog a jövőben is.

Értem én a Momentum célját persze, hogy mondjuk Felcsúton, vagy Tornán, vagy Mátészalkán, vagy nem tudom, hogy hol nem indulnak, hanem kinézik a második legerősebb baloldali körzetet, mert Zuglóban aki megnyeri az előválasztást, az nagy valószínűséggel megnyeri a választást is. Tehát biztosra mennek

– fogalmazott az országgyűlési képviselő. Tóth szerint ő maga még soha az életében nem beszélt Hadházy Ákos jelenlegi független országgyűlési képviselővel, aki a kihívója is, aki még „soha nem köszönt nekem, soha nem beszélgettünk semmiről, tehát én nem is értem, hogy hogyan alakít ki véleményt rólam”.

Tóth szerint annak, hogy az előválasztás győztesének valódi támogatása meglegyen Zuglóban, „erős feltétele”, hogy ne a mostani, szerinte „erős, és vádaskodó kampány” vezessen a választásokig. A Hadházy sikereit, illetve korrupcióellenes küzdelmét és eredményeit firtató kérdést Tóth azzal hárította, hogy a ma független képviselő korábban 8 évig fideszes önkormányzati politikus volt, sőt, szerinte kifejezetten elárulta a pártcsaládját. Tóth szerint ugyanis Hadházy nem leleplezte, és nyilvánosságra hozta a trafikmutyit, hanem elárulta azt a kört, amelyiknek „ő mindent köszönhetett”.

„A párttársaimat ilyen helyzetbe én soha nem hoznám. Soha nem venném fel a beszélgetéseinket”

A videó alatt megjelent a lódoktor is.

Hadházy bolseviknek nevezte a szocialistákat.

Számos dologra lehetne reagálni ebből az interjúból, de hadd kezdjem a végével: Ha valaki hallgat, amikor tudomása van a saját pártján belüli súlyos korrupcióról (és ezt bizonyítani is tudja), akkor az nem lojalitás a politikai közösség iránt, hanem cinkosság és bolsevik tempó. Nincs kétféle korrupció, a „mieink” bűne nem bocsánatos.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató