2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A rendőrök ellen uszító Lebron James fiókját nem törli a Twitter

Rákay Philip szerint a BLM a balos progresszió minden racionalitást felülíró szimbóluma.

Bő két héttel ezelőtt újfent egy amerikai lövöldözés híre borzolta a kedélyeket a világ vezető hírportáljain. Ohio államban egy 16 éves, színesbőrű lány, Ma’kiah Bryant miatt hívták ki a rendőröket, miután üvöltve fenyegetett az utcán két fiatalt. Az intézkedő rendőr testkamerájának köszönhetően pontosan látszik, ahogy Bryant egy konyhakéssel támad a sarokba szorított áldozatára. A felvételeken az is jól látszik, hogy a rendőr – aki végül több lövéssel állította meg a támadót – időben cselekedett, hiszen a nő éppen szúrni készült. A késes támadó a lövések után a helyszínen életét vesztette.

Rákay Philip a Facebookon elemezgeti az estetet: „Ugye, föl sem kell tennem azt az álkérdést, hogy mégis kit hurcoltak meg ezek után Amerikában? A rendőrt, aki persze fehér, s aki egy teljesen egyértelmű szituációban végezte a kötelességét, megmentve valakit attól, hogy fényes nappal meggyilkolják.

A megmenekült nő egyébként szintén fekete volt.

Hogyan reagáltak minderre a mainstream tényhamisítók, a szélsőliberális őrületideológia szent zászlaja alatt?Ahogy szoktak. Ártatlan, feketebőrű, elnyomott, szelíd kislányként igyekeztek lefesteni a késsel hadonászó elkövetőt, akit azonnal az Amerikában tomboló rendőrterror újabb fekete áldozatává avattak” – írja a televíziós. Rákay szerint lehet, hogy a BLM (fekete életek számítanak) mottót át kellene cserélni BCM-re (fekete bűnözők számítanak).

Lebron James halálos fenyegetése, nulla következmény

Természetesen nem is lehetne kerek a történet anélkül, hogy a Los Angeles legdrágább környékén, Bel Airben unatkozó, dúsgazdag hírességek ne éreznék úgy, hogy a történtekhez hozzá kell szólniuk, írja a kommunikációs szakember.  Lebron James afroamerikai kosárlabda-legenda ugyanis közösségi oldalán kitette a rendőr fényképét, és ezt írta a fotó fölé: „Te vagy a következő.”

Rákay hangsúlyozza:

a kosaras halálosan megfenyegette a fegyverét használó fehér rendőrt.

Azóta a Twitter ugyan törölte a bejegyzést, írja, de ez arra épp elég volt, hogy megmutassa, milyen elképesztő aggresszió, gyűlölet és belső feszültség munkál ma az amerikai társadalomban.

„Lebron James persze bátran írhat ilyesmit, egy hivatását teljesítő fehér ellen hergelve, őt nem szedi szét a CNN, a Twitter sem törli a örökre a fiókját gyűlöletbeszédre hivatkozva, s nem mondják fel a szponzorszerződéseit sem, hiszen a BLM mellett áll ki, ami mostanság a balos progresszió, minden racionalitást felülíró szimbóluma. Ezért követelheti az ismert kosaras és celebtársai az amerikai rendőrség állami támogatásának megvonását, bele sem gondolva abba, mindez mit is jelentene azokban a nagyvárosi lakóközösségekben, amelyek a bűnözés melegágyát jelentik Amerikában.Itt tart ma az USA, ez az ő, híresen fejlett demokráciájuk. Egyet azért kérnék: eszükbe ne jusson hazánkba is exportálni belőle” – fogalmaz Rákay Philip.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató