2021. június 16. - Jusztin
EUR : 351.26
USD : 289.56
Időjárás ikon28°18°

Elképesztő: A kormány menti ki a csődhelyzetbe került Miskolcot

A Fidesz szerint kiszámíthatatlan és tervezhetetlen a tömegközlekedés a borsodi megyeszékhelyen

– Valószínűleg világrekordot állított fel a baloldali miskolci városvezetés azzal, hogy bő egy év alatt rekordmennyiségben, negyvenhatszor módosította Miskolc menetrendjét – erről beszélt szerdán sajtótájékoztatón Soós Attila fideszes önkormányzati képviselő. A kormánypárti politikus elmondta: gyakorlatilag egy-két hetente változott a busz- és villamosjáratok közlekedése a borsodi megyeszékhelyen, nincs miskolci, nincs munkába járó ember ma a városban, aki azt követni tudná.

– Kijelenthető a szomorú tapasztalatok alapján, hogy a közösségi közlekedés szempontjából élhetetlenné vált Miskolc.

A megemelt jegy- és bérletárakhoz, a harminc-negyven százalékkal megvágott járatszámokhoz a miskolciak megkapták a baloldaltól a kiszámíthatatlanságot és tervezhetetlenséget – fogalmazott Soós Attila.

A fideszes önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: ebben a helyzetben kifejezetten jó hír, hogy a kormány további 1,35 milliárd forinttal segíti Miskolc működését, ami az év eleji hétszázmillió forint után újabb támogatás a városban élőknek.

Szavai szerint ezzel az alkalmatlan baloldali városvezető koalíció bénázását látva az állam megmenti a várost a 2019 ősze óta tartó teljes sodródástól és csődközeli helyzettől.

– Bízunk benne, hogy az idén kapott több mint kétmilliárd forint állami támogatásból nemcsak a haverok és elvtársak megélhetésére és díjazására, a közlekedést vezetők milliós juttatására költenek a tehetetlen baloldali koalíció tagjai, hanem jut belőle arra is, hogy újra szervezett és működőképes tömegközlekedés legyen Miskolcon, mert nagy szükség lenne rá.

Szomorú, hogy a baloldal semmit nem tanult a múltból, ahogy 2002–2010 között, úgy most sem képes saját erőből és forrásokból fejleszteni és működtetni egy várost – emelte ki Soós Attila.

Hozzátette: továbbra is csak sírásra és sértődött másokra mutogatásra futja tőlük. Szavai szerint, ha nincs a kormány, Miskolcot elveszejti a baloldal. – Miskolc ennél többet érdemel, a kormány szerencsére a helyén van – mutatott rá az önkormányzati képviselő.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató