2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Greta Thunberg kiállt a palesztinok mellett

Az elmúlt napokban elöntötték az internetet a celeb reakciók az izraeli helyzettel kapcsolatban. 

A Twitteren szélsebesen kezdett el terjedni a hashtag arról, hogy meg kell „menteni Sheikh Jarrah” negyedet. 

A hashtaget megosztotta többek között a Nobel-béke díjas Malala is, aki „elviselhetetlennek” nevezte a „gyerekek elleni erőszakot” Jeruzsálemben, akik megsérültek vagy akiket letartóztatott a rendőrség. Malala azt a tényt nem vette figyelemben, hogy ezek a kiskorú fiatalok kövekkel dobálták a rendőrséget.

A posztot megosztotta a Bosszúállókban szereplő Mark Ruffalo, amerikai színész is. Ruffalo néhány órával később szankciók bevezetését kezdeményezte Izrael ellen és apartheid államnak nevezte azt.

Malala posztját megosztotta a svéd klímaaktivista, Greta Thunberg is, majd megosztott egy bejegyzést, amely háborús bűnnek titulálta azt, hogy Izrael Hamasz célpontokat lőtt Gázában és „elkeserítőnek” nevezte az eseményeket. Néhány órával és néhány száz rakétával később a svéd aktivista visszakozott és tagadta, hogy Izrael-ellenes lenne:

„Hogy teljesen érthető legyen: nem vagyok sem Izrael, sem pedig Palesztina ellen. Az erőszak és az elnyomás minden formáját ellenzem, érkezzen az bármelyik oldalról vagy bárki részéről. És még egyszer, elkeserítő figyelni az izraeli és palesztinai eseményeket.”

 

Forrás: Neokohn nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató