2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Márki-Zay: Ha nem győzünk 2/3-al, Orbán kicsinálja az ellenzéket pornófelvételekkel

Hódmezővásárhely polgármestere a Telexnek adott interjújában hangsúlyozta, hogy az ellenzéknek nagy többséggel kell nyernie. Ugyanis attól tart, ha ötfős többsége lesz az ellenzéknek, akkor Orbán Viktor elővesz öt embert, akikről pornófelvételei vagy bűnügyi aktái vannak.

 

"Sokan kértek, hogy legyek miniszterelnök-jelölt, természetesen ez a legfontosabb alapja az indulásnak. De van empirikus magyarázat is: Hódmezővásárhely. Ott a fideszes kétharmadból úgy tudtunk ellenzéki kétharmadot csinálni, hogy nem pártoskodtunk, nem jobb- és baloldal szerint ítéltük meg az embereket, nem azt néztük, hogy lehet valamit kivenni a városból, hanem hogy hogyan lehet hozzátenni a magunkét. Radikálisan elutasítottuk a korrupciót, és az országban egyedülálló módon komoly elszámoltatás is volt nálunk. Például Lázár János eddig már 22 millió forintot fizetett a vadászkastélyához vezető, ellopott önkormányzati út használata után. De 18 feljelentést is tettünk, és azokat az ügyeket is nyilvánosságra hoztuk, amelyekben nem lehetett feljelentést tenni" - válaszolta Márki-Zay Péter a Telex arra vonatkozó kérdésére, hogy miért tartja magát hiteles miniszterelnök-jelöltnek. 

Hódmezővásárhely polgármestere úgy látja, hogy Dobrev Klára nem tudja Orbán Viktort megverni, saját magán kívül Karácsony Gergelyt tartja még olyan kompromisszumnak, akinek esélye lehet. Hangsúlyozta, bárki is lesz az előválasztás győztese, a kampány alatt támogatni fogja. 

Az ellenzéki pártok a Momentum kivételével úgy vannak vele, hogy a saját soraikban lévő hibákat és korrupciót jobb eltakarni, hogy a közös siker érdekében ne élezzük egymás között a feszültséget. Ez stratégiai hiba. A korrupt emberektől most kell megszabadulni, különben nem fognak nekünk bizalmat szavazni a választók 2022-ben - szögezte le Márki-Zay. 

Elszámoltatás kapcsán Hódmezővásárhely testvérvárosa, Nagybánya a polgármesterének példáját hozta, akit éppen teljes vagyonelkobzásra ítélte a bíróság, mert nem tudott elszámolni a kétszázmilliós vagyonával. "Szerintem elég sok fideszes politikusnak van félnivalója, még úgy is, hogy a vagyonuk jelentős részéről egyelőre tudomásunk sincs" - jegyezte meg.

Arra, hogy a miniszterelnök-jelölti előválasztást megnyerésére, vagy egyéniben Lázár János megverésére lát nagyobb esélyt, így reagált a polgármester: "esély mindkettőre van, de Lázár legyőzésére valószínűleg nagyobb."

A kollaborációs elméletekkel ellentétben én inkább attól tartok, hogy ha ötfős többsége lesz az ellenzéknek, akkor Orbán Viktor elővesz majd öt embert, akikről pornófelvételei vagy bűnügyi aktái vannak, megzsarolja ezeket az embereket, és mégis ő alakít kormányt - jelentette ki annak kapcsán, hogy tart-e a Fidesz beavatkozásától az ellenzéki előválasztáson.​
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató