2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Zuglóban durvul a Hadházy-MSZP háború, Kálmán Olga beszólt az ellenfeleinek

Nemcsak Zuglóban, de Budán szintén érezni némi ellentétet az ellenzéki előválasztás jelöltjei között. Legalábbis Kálmán Olga beszólt az ellenfeleinek, hogy a közösen hozott játékszabályokat illik közösen betartani, az első vitán részt sem vesz a DK jelöltje.

Attól a pillanattól kezdve, hogy a Momentum februárban bejelentette, hogy Hadházy Ákos független képviselőt indítják a zuglói előválasztáson, lehetett tudni, hogy ebben a körzetben nem sima az ellenzéki összefogás. Egy olyan körzetről van szó, ahol már korábban is biztos előnnyel nyert az ellenzék: legutóbb az MSZP-s Tóth Csaba győzött, és a párt értetlenül áll azelőtt, hogy a Hadházy miért egy fixnek tűnő ellenzéki területet szemelt ki magának, miért nem szorongatja meg máshol a Fideszt. Ráadásul Fekete-Győr András már korábban hangsúlyozta, hogy nem látja szívesen a politikában Tóth személyét.

Buda: a legerősebbnek mért jelölt nélkül rendezik a vitát

Budapest 4. számú választókerületében, azaz a II. és III. kerületben még áprilisban mérte azt a Republikon, hogy Kálmán Olga esélyeit mérték a legjobbnak az előválasztáson, ahol A Párbeszéd és az MSZP Tordai Bencét indítja a körzetben, a Momentum Berg Dánielt, Kálmán Olga pedig a DK jelöltje. Ebben a körzetben tartják az első vitát is az ellenzéki jelöltek között, és a Partizán felkérését Kálmán Olga úgy tűnt, el is fogadta április közepén.

Most azonban Facebookon azt jelezte, hogy a „közösen hozott játékszabályokat közösen kell betartani.” Mindezt azért írta ki a tévés műsorvezetőből lett politikus, mert felhívta a figyelmet, hogy korábban úgy egyeztek meg az ellenzéki pártok, hogy a vitákat július 26. és október 10. között tartják.

„Az ok világos: ma még nem minden párt nevezte meg indulni szándékozó jelöltjét, a cél pedig az, hogy jelölti viták akkortól legyenek, amikor már mindenki hivatalosan jelöltté vált, ez pedig július 26. Bár kaptam már meghívást ilyen típusú vitára, de a mostani hatpárti döntés értelmében, ha akarnám se lenne módom elfogadni a felkérést július 26. előtt” – fogalmazott Kálmán Olga a Facebook-oldalán.

A vitát végül megtartják műsorában, de Kálmán nélkül, csak Tordai Bence És Berg Dániel vesznek részt rajta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató