2021. július 30. - Judit, Xénia
EUR : 358.81
USD : 302.1
Időjárás ikon34°20°

Meghalt a börtönben a nyugat-magyarországi alvilág ismert figurája

Meghalt a börtönben a nyugat-magyarországi éjszakai élet egyik ismert alakja, S. Csaba – tudta meg a PestiSrácok.hu alvilági forrásból. A hatvanas éveiben járó férfit és társait április végén fogták el, a több megyét is érintő akcióban háromszáz rendőr vett részt. Úgy tudjuk, S. Csaba a Fővárosi Bv-intézetben május 10-én lett öngyilkos.

A rendőrség a honlapján május elsején írt arról, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály győri osztálya büntetőeljárást folytat bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt Kristijan S. és társai ellen. Hozzátették: a Soproni Rendőrkapitányság Felderítő Alosztálya még 2020 májusában olyan információt kapott, mely szerint Sopron belvárosának egyik lakásához tartozó postaládáját kábítószer érékesítésére használják. A jelzést követően a rendőrkapitányság felderítői beazonosították a postaládához tartozó lakás bérlőjét és vevőkörét, majd 2020. november 24-én elfogták a kábítószer terjesztésével foglalkozó gyanúsítottakat. A házkutatás során különösen jelentős mennyiségű extasytablettát foglaltak le, továbbá kis mennyiségben marihuánát és amfetamint.

Mint írták,

a nyomozók széleskörű adatgyűjtés során beazonosították a kábítószer-terjesztők beszerzési forrását. S. Csabáról kiderült: először havi, majd heti rendszerességgel több kilogramm kábítószerrel látta el dílereit. A hálózat tagjai a Dunántúlon legalább öt megyében értékesítették a kábítószert, főleg marihuánát és kisebb mennyiségben amfetamint, így 2020 nyarától legalább 100 kilogramm kábítószer szervezett értékesítéséért felelősek. Az már idén januárban körvonalazódott, hogy S. Csaba a kábítószert külföldi kapcsolatán keresztül szerzi be, majd szállítja Magyarországra. Így a nyomozásba bekapcsolódott a KR NNI, valamint bűnügyi együttműködés keretében közös felderítő munkát folytatott a Győr-Moson-Sopron és a Zala Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A bűnszervezeten 2021. április 28-án hajnalban ütöttek rajta a rendőrök. A KR NNI koordinálásával a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Göcsej MEKTA alegysége, valamint a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ több műveleti egysége csapott le egyszerre Sopronban nyolc, míg Zala megyében két helyszínen, ahol elfogták a bűnszervezet közép és felső szintjén elhelyezkedő valamennyi kábítószer-terjesztőt. A közös művelet délutánján a KR NNI és a TEK beazonosította, majd elfogta a bűnszervezet albán származású, koszovói vezetőjét, Kristijan S.-t, akinek a búvóhelyén 5 kilogramm marihuánát, 1,5 kilogramm amfetamint és több ezer euró készpénzt foglalt le a nyomozó hatóság. Az összehangolt akcióban 10 kilogramm különböző fajtájú kábítószert, vagyonvisszaszerzés keretében pedig több nagy értékű gépjárművet, készpénzt, ékszereket és órákat foglaltak le a nyomozók. A KR NNI 9 főt bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít, és kezdeményezte valamennyiük letartóztatását, amit a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelt.  

Információink szerint S. Csaba, aki a nyugat-magyarországi éjszakai élet ismert alakja volt, május 10-én a Fővárosi BV-intézetben öngyilkos lett. Úgy tudjuk, a férfi a 90-es években részt vett az olajozásban, de az 1990-es évek végén egy Sopron környéki vállalkozó kirablását is hozzá kötötték a hatóságok, majd a kábítószer-bizniszben próbált szerencsét. S. Csaba halálát hatósági forrásaink is megerősítették.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató