2021. június 21. - Alajos, Leila
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°19°

Felmérés: A magyarok többsége szerint tudnia kell a kormányfőnek angolul

„Egy kormányfőnek tudnia kell angolul” – ezzel a címmel számolt be a Nézőpont pénteken arról, hogy a legfrissebb, reprezentatív közvéleménykutatása szerint a magyarok 83 százaléka elvárja az angoltudást a mindenkori kormányfőtől.

A Nézőpont szerint ebben a kérdésben a lakosság többsége, Orbán Viktor támogatóinak 90 százaléka, kritikusainak pedig 75 százaléka ért egyet. Életkori bontásban a fiatalok várják el leginkább az angoltudást (az18-29 éves válaszadók 89 százaléka), a legmegengedőbbek a kérdésben a 60 évnél idősebb, szakmunkás férfiak, de még közülük is 4-ből hármat választolák azt, hogy szerintük a miniszerelnöknek tudnia kell angolul.

Az intézet azután kérdezte meg erről az emberek véleményét, miután a kormánypárt több politikusa is azt pedzegette, hogy Karácsony Gergely nem beszél angolul és tolmáccsal adott interjút az Economistnak. Fürjes Balázs és Dömötör Csaba államtitkár így reagált arra, hogy a főpolgármester lekövérezte Orbánt az angol lapnak adott interjújában. Karácsony egyébként utólag bocsánatot kért „rossz viccért”, az angoltudásával kapcsolatban pedig azt mondta: készséggel elismeri, hogy a miniszterelnök angolja jobb, mint az övé.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató