2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dugjunk szpík Inglis? Tovább dagad Karácsony nyelvvizsga botránya

Inkább Gyurcsány Ferencnek adott tanácsokat, amikor a doktori iskoláit kellett volna végeznie.

Tovább dagad Karácsony Gergely nyelvvizsga-botránya: a 2018-as választási kampányban például azt hazudta, hogy doktori (PhD) fokozata van. A képzést azonban valójában azóta sem fejezte be, többek között a nyelvvizsga hiánya miatt. Mindezek fényében nem meglepő, hogy sokan "KamuGeri"-nek becézik,- írja Deák Dániel a Facebook-oldalán. 

Nem ez az első eset, hogy Karácsony Gergely nem mond igazat, ugyanis az elmúlt napokban a nyelvtudása miatt volt kénytelen magyarázkodni, amikor azt állította, hogy van nyelvvizsgája, miközben csak egy lektorátusi igazolása van angol nyelvből.


A főpolgármester tegnap vagdalkozásba kezdett, de továbbra sem adott válaszokat a kérdésekre:

 

A Magyar Nemzet cikke: 

Hazugsággal indította Karácsony Gergely 2018-ban az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként országgyűlési választási kampányát, amikor a pártja honlapján közzétett bemutatkozásában azt állította, hogy 2007-ben az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetében doktori (PhD) fokozatot szerzett – írja a Magyar Nemzet.

Nem ez az első eset, hogy a baloldal lehetséges miniszterelnök-jelöltje nem mond igazat, ugyanis az elmúlt napokban a nyelvtudása miatt volt kénytelen magyarázkodni, amikor azt állította, hogy van nyelvvizsgája, miközben csak egy lektorátusi igazolása van angol nyelvből. „A főpolgármester akkori állítását cáfolja, hogy egyrészt csak 2007-ben kezdte meg a tanulmányait az említett intézményben. Másrészt a tudományos fokozat megszerzéséhez két nyelvvizsga is szükséges, azonban a baloldal újfent lehetséges miniszterelnök-jelöltjéről azóta kiderült, hogy nincs egyetlen nyelvvizsgája sem” – írja a lap.

Be nem fejezett képzés

A portál kiemeli: a lektorátusi papír nem feleltethető meg a klasszikus, államilag elismert középfokú nyelvvizsga-bizonyítványnak, amit az egyetemek szabályzatai kimeneti követelményként előírnak. Karácsony később sem fejezte be a képzést, egyrészt a politikai életben történő feltűnése, másrészt a képzés teljesítéséhez szükséges szigorú nyelvvizsga-követelmények hiánya miatt.

A Magyar Nemzet korábbi, alkalmasságát firtató cikkére válaszul a főpolgármester bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, amiben a nyelvtudásával kapcsolatos kérdéseket kerülte, helyette viszont beszámolt arról, hogy gyerekkorától kezdődően milyen iskolákba járt, majd megerősítette a lap információját, hogy korábbi, középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos sejtetésével szemben mindössze az ELTE Bölcsészettudományi Kar – azóta már megszűnt – idegen nyelvi lektorátusán kapott igazolást arról, hogy angol nyelven beszél.

„Az már csak ráadás, hogy a fenti hiányosságok miatt Karácsony adjunktusi pályaíve is több mint furcsa” – világít rá a portál.

Doktori iskola

A Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy Karácsony még 2000-ben – miután az ELTE Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetében szociológia diplomát szerzett – a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte meg első doktori képzését. „Az életrajza szerint 2000 óta rendszeresen publikál a nyomtatott sajtóban, több tucat tanulmánya jelent meg akadémiai folyóiratokban, tanulmánykötetekben, azonban a Corvinusról 2003-ban pont amiatt tanácsolták el, hogy nem teljesítette a tudományos képzés kötelezettségeit. Ennek ellenére Karácsony a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudományi intézetének az oktatója lett, először tanársegédi, majd 2008-tól adjunktusi beosztásban, nyelvvizsga és tudományos fokozat nélkül, tehát megelőlegezett bizalomból dolgozhatott az egyetemen.”

Karácsony a kérdéses időszak során a Medián közvélemény-kutató intézet kutatásvezetője, majd kutatási igazgatója volt. Ekkor dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalnak is, ahol családi cége 2006 és 2009 között több tíz millió forint értékű tanácsadói megbízást kapott a szocialista–szabad demokrata Gyurcsány-kormánytól.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató