2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Svédország: Soros emberét migránsok zaklatják

Bevándorló hátterű emberek zaklatnak egy dél-koreai születésű férfit Svédországban, aki korábban részt vett egy olyan alapítvány megalapításában, amelyet Soros György amerikai tőzsdespekuláns több ezer dollárral támogat.

 Tobias Hübinette Dél-Koreában született és állítólag korábban az Antifa tagjaként tevékenykedett, az egyik alapító tagja volt az Expo magazinnak, amelyet az Expo Alapítvány (Expo Foundation), egy szélsőbaloldali csoport adott ki Svédországban. Hübinette jelenleg a Karlstad Egyetemen dolgozik, kutatási területe a kritikus fajelmélet és fehérségi tudományok (critical race and whiteness studies).
 
A férfi a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy folyamatosan verbális rasszista támadásoknak van kitéve, amelyet bevándorló hátterű emberek követnek el ellene.
 
A beszámolója szerint a faji alapú verbális visszaélés akkor történt, amikor alacsony jövedelmű lakónegyedekben tartózkodott. Állítása szerint a fiatalok olyan mondatokat ordítanának rá, mint a „ni hao”, ami kínaiul hellót jelent, illetve egyéb jelzőkkel is illetik és nevetnek rajta. Véleménye szerint a férfiasságát nevették ki. Szerinte az alacsony jövedelmű területeken sok migráns hátterű fiatal férfi „nőiesnek és „melegnek” tartja az észak- és délkelet-ázsiai férfiakat.
 
Hübinette tudományos karrierjét megelőzően 1995-től 1997-ig az Expo magazin kutatási igazgatója volt. A magazint kiadó Expo Alapítvány továbbra is működik, és az elmúlt években Soros György amerikai milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványaitól (OSF) kapott támogatásokat.
 
Az „antirasszistának” és az intolerancia leküzdésére létrehozott Expo Alapítvány 25 ezer dollárt kapott 2014-ben az OSF-től egy aktivisták képzésére irányuló projekt megvalósítására a 2014-es európai parlamenti választások előtt. Az Expo Alapítvány egyébként szerepel a Svéd Védelmi Kutatási Ügynökség (Swedish Defence Research Agency) szélsőbaloldali szervezetekről készült jelentésében.
 
Az Expo Alapítvány más Soros-által támogatott szervezetekkel is együttműködik. Az egyik ilyen a brit Hope Not Hate. A Hope Not Hate 2014-ben közel 94 ezer dollárt kapott a Soros-alapítványtól.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató