2021. június 19. - Gyárfás
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon32°19°

Teljes lett a káosz az ellenzéki oldalon: Új mozgalmat indít Karácsony Gergely

A miniszterelnöki előválasztáson induló Karácsony Gergely arról beszélt, a demokrácia összeomlott Magyarországon, de nem bosszúra, hanem jóvátételre van szükség.
 

Magyarországon megint trónfosztásra van szükség: ezzel kezdődik a sérült, beteggé tett demokráciánk helyreállítása

– mondta Karácsony Gergely szombat délutáni programismertető beszédében, miután reggel bejelentette, hogy indul az ellenzéki miniszterelnöki előválasztáson. Hozzátette: „Ki is kell vontatni a trónszéket Magyarországról”, hogy többé ne uralkodhasson, csak szolgáljon mindenki, aki hatalomra jut.

Mint elmondta, ő már tíz éve úgy gondolja, a kormányváltásnak a teljes ellenzéki összefogás a feltétele, ezért is indul a választáson, nem törődve a kormány „hecckampányával”.

„Olyan országot kell létrehoznunk, ahol minden ember előrejutása a saját képességein múlik, de hogy így legyen, ahhoz változás kell Magyarországon”, mondta Karácsony, mivel szerint „a kiszolgáltatottság ma több millió ember sajátja”, akiknek „jóvátétellel tartozunk”, hogy „a kevesek helyett a 99 százalékos többség javát szolgáljuk”.

Karácsony szerint

a jelenlegi hatalom lélektani nyomása alatt összedőlt a demokráciánk, összeomlott a harmadik köztársaság.

Hozzátette: „A demokrácia helyreállításának együtt kell járnia azzal, hogy igazságot teszünk, a jogi erkölcsi és anyagi károkat helyrehozzuk”, ugyanakkor úgy gondolja, leszámolás helyett elszámolásra, bosszú helyett jóvátételre van szükség.

Elmondta azt is, az, hogy a jelenlegi hatalom folyamatosan uszít és hergel, szerinte nemcsak a békére, de a gazdaságra is rossz hatással van.

Karácsony egyúttal bejelentette, életre hívja a 99 Mozgalmat, amely a pártok mellett szolgálná a változást Magyarországon.

Bár ellenzéki oldalon hónapok óta biztosra vették, hogy Karácsony Gergely főpolgármester elindul az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választáson, az érintett csak ma, május 15-én reggel jelentette ezt be. Forrásaink szerint Karácsony eleinte nem akarta ezt, a korábbi lejárató kampányok tapasztalatai alapján családi okok miatt is hezitált. Környezete győzködte, az MSZP-nek és a Párbeszédnek nem is volt más alternatívája, mint ő, de már előre beállt mögé az LMP is.

Szombat reggel Karácsony Nyírtassról jelentkezett be, ahol a gyerekkorát töltötte. „Nem azért jöttem ide, hogy stadiont ígérjek Nyírtassnak” – mondta, és arról is beszélt, hogy a falu polgármesterét sem teszi gazdaggá. „Azért indítom innen ezt a mai napot, mert az örökké küzdő magyarokért szeretnék dolgozni, nem az egy százaléknyi kiváltságosokért, hanem a 99 százalékért” – fogalmazott.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató