2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Újabb irodaházat rombolt le az izraeli hadsereg, az AP helyi irodája is ott volt

Egy izraeli légi csapás a Gázai övezetben romba döntött szombat délután egy tizenkét emeletes épületet, amely több médium irodájának, köztük az AP amerikai hírügynökségnek és az al-Dzsazíra pánarab hírtelevíziónak is otthont adott. A művelet előtt egy órával az izraeli hadsereg figyelmeztetést adott ki, hogy ürítsék ki az épületet, amelyet azonnal meg is tettek.

A katari székhelyű al-Dzsazíra élőben közvetítette, ahogy az épület összeomlott.

Ezt a csatornát nem fogják elhallgattatni, ezt most garantálhatjuk

– kommentálta a képsorokat a hírtelevízió újságírója.

Hétfő óta ez volt az ötödik toronyház, amelyet az izraeli légierő lerombolt.

Az izraeli hadsereg a Twitteren azt közölte, hogy a toronyház bombázásával az iszlamista Hamász katonai hírszerzését vették célba.

Az épületben civil médiumok irodái működtek, de ezek mögött a Hamász terrorszervezet rejtőzött, és a sajtóirodákat emberi pajzsként használták fel

– közölték.

Az izraeli hadsereg szerint a Hamász a katonai felszereléseit szándékosan a Gázai övezet sűrűn lakott városnegyedeiben helyezte el. A toronyház megsemmisülése után a Hamász egy szóvivője jelezte, meg fogják torolni a légi csapást, és Tel-Aviv úgy készüljön, hogy a Föld is beleremeg majd a palesztinok válaszába. Pár órával korábban egy háromemeletes lakóházat ért találat Gázában, a csapásban két nő és nyolc gyerek életét vesztette. Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy a Hamász hírszerzési központját, valamint alagutakat támadtak.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató