2021. június 19. - Gyárfás
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon32°19°

Kamu Geri egy csúfosan megbukott szlovák pártot másolhatott

Kovács András írása

Karácsony Gergely szombaton jelentette be, hogy megalapítja a 99 Mozgalom nevezetű ernyőszervezetét. Sokan valami újszerűt, egyedit látnak ebben.

Ezzel szemben Karácsonyék nem nagyon erőltették meg magukat a mozgalom elnevezésén, mert 2012 óta létezik egy 99% - Polgári Hang nevezetű párt Szlovákiában. Az alakulat a 2012-es parlamenti választáson 1,58, százalékot ért el. Pedig korábban a liberális média nagyon felkapta őket, és kormányzati szerepről álmodoztak.

2020-ban is elindultak, akkor 991 szavazatot szereztek a parlamenti voksoláson.

Nemcsak az elnevezést koppintották Karácsonyék a szlovákiai párttól, hanem a programjaikat is. A 99 százalék ezt írta 2012 előtt: A 99 százalék kezdeményezés úgy véli, hogy Szlovákiát csaknem 20 éve alkalmatlan emberek vezetik, akik nem figyelnek oda az átlagemberek mindennapi gondjaira. Véleményük szerint Szlovákia lakosainak tisztességes életet kell biztosítani, emelni kell a minimálbért, munkát kell biztosítani mindenkinek, aki dolgozni akar, igazságos adórendszert kell felépíteni, és biztosítani kell mindenki számára az ingyenes, minőségi egészségügyi ellátást.

Karácsonyék most is ezeket az üres lózungokat pufogtatták, csak éppen Szlovákia nevét kicserélték Magyarországra. Karácsony környezetében milliókért dolgoznak tanácsadók. Az biztos, hogy ezen az "új" ötleten nem gondolkoztak sokat.

Itt lenne az ideje kirúgni őket!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató