2021. június 16. - Jusztin
EUR : 351.26
USD : 289.56
Időjárás ikon28°18°

Valter Attila tiszteletére rózsaszín fényben pompázott a Puskás Aréna

Valter Attila a mai 8. szakaszon megtartotta az összetettben az első helyét, ezért továbbra is viselheti a rózsaszín trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros grand tour versenyen! Hajrá, Attila! Hajrá, Magyarország!

- írja a Puskás Aréna hivatalos Facebook-oldala.

Valter Attila megőrizte a rózsaszín trikót

A magyar bringás tartotta a lépést az összetettben mögötte álló riválisokkal a Giro d'Italia szombati szakaszán.

Valter Attila az esélyesekkel együtt célba érve megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, szombati szakaszán.

A Foggia és Guardia Sanframondi közötti 170 kilométeres etapon egy második kategóriás hegy után a célba egy negyedik kategóriás emelkedő vezetett, amelyen a Groupama-FDJ magyar bringása tartotta a lépést az összetettben mögötte álló riválisokkal, így az előnye továbbra is 11 másodperc a belga Remco Evenepoel és 16 a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt. A rózsaszín trikó 90 éves történetében Valter a 166. versenyző, aki legalább háromszor magára ölthette a legendás mezt.

A szakaszgyőzelmet a kilencfős szökevénycsoportból a francia Victor Lafay szerezte meg, a 22 éves Valter 4:48 perc hátránnyal a 29. helyen ért célba.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató