2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bocsánatkérésre szólította fel a kormányt a DK

A Gyurcsány-párt azt követeli, hogy a kormány fizesse ki azoknak a PCR-tesztjeit, akiknek arra csak azért van szükségük, mert egyes külföldi országok nem fogadják el a koronavírus-elleni keleti oltásokat.



Gyurcsány szóvivője hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány ígérete ellenére nem lehet Horvátországba utazni a védettségi igazolvánnyal, vasárnap pedig az vált világossá, hogy Ausztriában nem fogadják el a keleti oltásokat. Aki nem az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinák egyikét kapta, hanem kínait vagy oroszt, az Ausztriában nem kaphat úgynevezett Zöld kártyát, enélkül pedig nem mehet szállodába, étterembe vagy strandra - emelte ki. Ők csak akkor lesznek jogosultak bármire, ha felmutatnak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigéntesztet - tette hozzá.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: senkit nem érhet hátrány a "kormány kudarca miatt", ezért a kabinetnek kell viselnie ezeknek a teszteknek a költségeit. Egyúttal arra szólította fel a kormányt, kérjen bocsánatot "amiért átverte a magyarokat, amikor azt mondta, mindenre jogosultak lesznek a kínai vakcinákkal is".

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató