2021. június 20. - Rafael
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°19°

Izraelben összeomlott egy zsinagóga emelvénye, ketten meghaltak, rengeteg a sérült - Videó

Összeomlott egy emelvény a Jeruzsálem melletti Givat Zeév egyik zsinagógájában vasárnap, ketten meghaltak, százhatvanhatan megsérültek, sokan súlyosan – jelentette a 11-es közszolgálati TV vasárnap este. Az állványzaton férfiak álltak Givat Zeév újonnan felépített és még nem teljesen befejezett, a Karlini haszidokat szolgáló zsinagógájában.

A sérülteket jeruzsálemi kórházakba szállították. A zsinagóga tele volt a Savuót ünnep kezdetének közös imádkozásán, az emelvényen az ultraortodox közösség több száz fiatalja állt. A tűzoltóság képviselője, Dedi Szimhi a 11-es TV-ben elmondta, hogy az épületnek még nem volt működési engedélye, és nem lett volna szabad rendezvényt tartani benne. A helyi önkormányzatot előre figyelmeztették a veszélyre.

Az önkormányzat három napja a rendőrséghez fordult, segítségüket kérte a tömeges imádkozás megakadályozására, a zsinagóga lezárására. A rendőrség nem engedélyezte az épület megnyitását az imádkozók számára, az imatermet mégis megnyitották. Április végén Észak-Izraelben, a Meron-hegy oldalában szintén az ultraortodox közösségben történt tömegszerencsétlenség, amelyben 45 férfi vesztette életét, amikor a bádoglapok között kialakított folyosón vonuló sokezres tömeg elakadt, majd az odavezető lépcsőn megcsúsztak és egymásra estek az emberek, és a zsúfoltság miatt nem tudtak kiszabadulni.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató