2021. június 16. - Jusztin
EUR : 350.14
USD : 289.11
Időjárás ikon25°12°

Szabó Tímea: A lakájmédia nem talál fogást Karácsony Gergőn vagy rajtam

Karácsony valóban megvédett 650 ezer négyzetméter zöldterületet.

„Látom, a lakájmédia annyira nem talál fogást Karácsony Gergőn vagy rajtam, hogy tegnap óta az a sláger, hogy én egy »franciaországnyi« terület zöldítését tulajdonítottam Karácsonynak. Unalmas, és még csak nem is szellemes. Legalább mondták volna azt, hogy 2 trianonnyi területet tulajdonítottam Gergőnek. Az legalább kreatív.

Elmondom, hogy ők is értsék: 650 ezer négyzetmétert véletlenül 650 ezer négyzetkilométernek mondtam (a feliratban helyesen szerepel egyébként). Őrült nyelvbotlás, elismerem. Jött is azonnal a HAZUDOTT szélsőjobbos-féle ordibálás. Persze, ha megnézik a korábbi, az óbudai Mocsárosdűlőről szóló posztjaimat, nyilatkozataimat – utoljára pont egy hete –, rögtön látják, hogy azokban és a korábbi nyilatkozataimban is 650 ezer négyzetméter szerepel, helyesen. Alább a linkek, ezzel is segítek nekik, hogy ne kelljen keresgélni. És akkor legalább el is olvashatják azt, amit persze ezekből a magasröptű írásokból lehagytak: hogy Karácsony valóban megvédett 650 ezer négyzetméter zöldterületet az Orbán- és Tiborcz-féle ingatlanspekulánsoktól. És valóban az elmúlt 30 év legnagyobb zöldítése volt ez. Értem, hogy nekik rettenetesen fáj, hogy nem tudtak oda is luxuslakóparkot építeni a haveroknak, de hát ez van. Megvédtük a Római-partot, a Hajógyárit és a Mocsárost is a Mercedes-terepjárós tolvajoktól.

Végül, ha javasolhatok a lakájmédiának vasárnapra egy témát: esetleg elemezzék ki, hogy mennyire ciki, ha Orbán Viktor rosszul idézi a Himnuszt. A szokásos pénteki rádióinterjúban a miniszterelnök által idézni próbált részlet ugyanis nem úgy szól, hogy »Mátyás királynál is a mi seregünket nyomta Bécsnek büszke vára«, hanem S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára. Nyögte, nyomta, mindegy. Szegény Kölcsey.”- írta Szabó a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató