2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A CNN pakisztáni tudósítója szerint “Hitlerre van szüksége a világnak”

Felmondta a munkaszerződést a CNN amerikai hírcsatorna az egyik szabadúszó munkatársával, amiért az Hitler dicséretével reagált az Izrael és a Hamász radikális iszlamista szervezet közötti ellenségeskedésre.

A pakisztáni származású Adíl Radzsa azt írta a Twitter-oldalára vasárnap, hogy

„Hitlerre van szüksége a világnak.”

A bejegyzést még aznap délután eltávolították az oldalról, ami ennek ellenére széles körű felháborodást váltott ki, és többen Radzsa kirúgását követelték. Greg Price, a The Daily Caller amerikai hírportál munkatársa összesen 54 cikket talált a CNN oldalán, melyekben a pakisztáni férfi közreműködött. Radzsa 2013 augusztusa óta dolgozott a CNN-nek – legalábbis ezt tette közzé a LinkedIn, a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatának az oldalán –, noha a tévécsatorna közleménye ezt nem támasztja alá.

Matt Dornic, a CNN szóvivője először azt nyilatkozta a Fox News amerikai televíziós csatorna megkeresésére, hogy nem hallott még a férfiról, és utánanéz. Később Dornic elmondta, hogy Radzsa sosem volt az alkalmazottjuk, csupán néhány pakisztáni cikkhez küldött helyi beszámolókat. A szóvivő továbbá hozzátette, hogy a férfi kijelentése után a jövőben nem hajlandók vele együtt dolgozni. Radzsa az elmúlt napokban is számos alkalommal osztotta meg véleményét a zsidó–palesztin konfliktusról a Twitter-oldalán.

Szombaton például ezt írta:

Amit a zsidók Palesztinában művelnek, az ugyanolyan, mint amikor az indiai hinduk megszállták Kasmír térségét.

Néhány nappal ezelőtt pedig Mike Pence korábbi amerikai alelnök Izrael támogatásáról szóló posztjára úgy válaszolt, hogy „a terroristák létrehozásának és a támogatásuknak a története”.

Nem a mostani volt egyébként Radzsa első olyan bejegyzése, mellyel a volt német vezetőt éltette: a 2014-es labdarúgó-világbajnokság idején arról írt, hogy azért szurkol Németországnak, mert Hitler német volt, és szerinte megérdemelték a zsidók azt, amit kaptak tőle – írja a Magyar Nemzet.

Forrás: MNO, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató