2021. június 17. - Alida, Laura
EUR : 351.14
USD : 289.5
Időjárás ikon29°18°

Agyonlőttek egy fiatal rendőrt fényes nappal a franciaországi Avignon belvárosában

Újabb rendőrgyilkosság rázta meg Franciaországot, ezúttal Avignon belvárosában szerda késő délután történt a tragédia. A rendőrök épp egy kábítószer-ellenes bevetésen vettek részt, mikor egy férfi tüzet nyitott rájuk. Sajtóértesülések szerint a lövöldözés a városközpontban, a rue des Teinturiers környékén történt. Egy férfi a helyszínen igazoltató rendőrökre lőtt, egyiküket a mellkasán és a hasán találta el, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gyors orvosi segítség ellenére életét vesztette. A La Provence nevű helyi lap megrázó fotót tett közzé a földön fekvő áldozatról, aki után két gyermek maradt félárván.

A Le Figaro információi alapján az elkövető rolleren menekült el a tetthelyről, a rendőrség nagy erőkkel keresi, az ügyben a rendőrség bűnügyi vizsgálati részlege nyomoz. Jean Castex miniszterelnök a Twitteren reagált a történtekre, azt írta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szörnyű cselekedet ne maradjon büntetlenül. Gérald Darmanin szintén megszólalt a történtekkel kapcsolatban, elmondása alapján az egész belügyminisztérium gyászolja az elhunyt rendőrt, a miniszter még szerda este Avignonba utazott.

A tragikus sorsú fiatal rendőrről több rendőr szakszervezet és a nemzeti rendőrség is megemlékezett a Twitteren.

Az Unité SGD Police bejegyzéséből az is kiderül, hogy a fiatalembert Éric-nek hívták, a Le Figaro pedig arról is beszámolt, hogy a 36 éves férfi párkapcsolatban élt és két kislány édesapja volt, az SICP szakszervezet pedig azt is elárulta, hogy a kislányok 5 és 7 évesek. Gérald Darmanin belügyminiszter a helyszínen tartott nyilatkozatában hősnek nevezte a rendőrt, aki a drogellenes küzdelem során vesztette életét, hozzátéve, hogy folytatják a kábítószer elleni küzdelmet, melyet meg fognak nyerni.

Az elkövető egyelőre szökésben van, a rendőrség nagy erőkkel keresi. A Le Dauphiné helyi lapnak nyilatkozott egy szemtanú, aki egy sportruhába öltözött fiatalt látott elszaladni a helyszínről a lövöldözést követően, elmondása alapján egy táska is volt nála.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató