2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Black Lives Matter szolidaritásáról biztosította a Hamász nevű terrorszervezetet

A szervezetek közötti együttműködés régre nyúlik vissza

A hivatalos Black Lives Matter szervezet szolidaritásának adott hangot a palesztinokkal hétfőn, gyakorlatilag a Hamasz terrorszervezet pártjára állva a gázai konfliktusban, melynek egy hét leforgása alatt több mint 3500 rakétát lőttek ki izraeli civilekre, és a zsidó állam hadserege katonai célpontok elleni számos megtorló csapással válaszolt.

A hivatalos BLM Twitter-oldalon a szervezet kijelentette, hogy "mindig" partner lesz a "palesztin felszabadítás" ügyében.

“A Black Lives Matter szolidaritással áll ki a palesztinok mellett. Olyan szervezet vagyunk, amely elkötelezte magát a telepes gyarmatosítás minden formájának való véget vetés mellett, és folyamatosan képviselte és képviselni is fogja a palesztin felszabadítás ügyét."


Hasonló üzenetet fogalmazott meg számos más progresszív szervezet és törvényhozó Amerikában, köztük Cori Bush demokrata képviselő is, aki kijelentette:

"A fekete életekért és a palesztin felszabadításért folyó harc összekapcsolódik. Ellenezzük a militarizált rendőrségre, megszállásra és erőszakos elnyomó rendszerek támogatására folyósított összegeket. Háborúellenesek vagyunk. Megszálláselllenesek vagyunk. Apartheidellenesek vagyunk. És pont."


Már Black Lives Matter mozgalmak szintén elkötelezettségüknek adtak hangot a Hamasz és annak célkitűzései mellet. A pattersoni BLM hosszú nyilatkozatot adott ki a "megszállásról", melyben Izraelt "elnyomó apparátusnak" titulálta, illetve kitért arra, hogy hogyan is kapcsolódik a szervezet a palesztin ügyhöz: 

"Szolidaritásunk mély gyökerei a palesztin és az amerikai székhelyű felszabadítási mozgalmak közötti kölcsönös támogatás gazdag tradíciójának részét képezik, a Fekete Párducoktól a közelmúlt gázai és fergusoni aktivisták közötti kommunikációjáig. Küzdelmünk sok módon kapcsolódik."

A Black Lives Matter szervezetként kezdetek óta részt vesz az izraeli-palesztin konfliktusban, illetve része a kifejezetten antiszemita Izrael-bojkott (BDS) mozgalommal.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató