2021. június 17. - Alida, Laura
EUR : 351.14
USD : 289.5
Időjárás ikon29°18°

A spanyol politikus kijelentette, hogy a férfiak nem tudnak szülni, ezért felfüggesztette a Twitter

Francisco José Contreras posztja a techóriás szerint gyűlöletkeltő volt

Átmenetileg felfüggesztette a Twitter Francisco José Contreras spanyol keresztény politikus fiókját, miután az bejegyzésében azt merte állítani, hogy a "férfiak nem eshetnek teherbe", mivel "nincs méhük, vagy petesejtjeik". A techóriás szerint a tweet kimerítette a gyűlöletkeltés kategóriáját, ezért 12 órára elérhetetlenné tették Contreras oldalát.
 
 


Francisco José Contreras egy cikkre reagált, mely arról számolt be, hogy az először szült "transznemű" férfi, azaz magát férfiként azonosító nő Spanyolországban. Az azóta törlésre került tweet így szól:

"Ez hazugság. Férfi nem tud teherbe esni. Nincs méhe, sem petesejtjei."

A Vox párt katolikus politikusa Facebook-posztban reagált arra, hogy a Twitter gyűlöletkeltésért 12 órára felfüggesztette fiókját.  

"A gyűlölködő tweet (amit kénytelen voltam törölni) így szólt: 'Férfi nem tud teherbe esni. Nincs méhe, sem petesejtjei.' Láthatják, hogy ez már fasiszta biológiának számít. Legközelebb megpróbálkozom a 2+2=4-el."

 

Contreras beillesztette a Twitter érvét is ideiglenes felfüggesztéssel kapcsolatban: "@fjconpe fiókját a Twitter szabályainak megsértése miatt blokkoltuk. Pontosabban a következő okokból: A gyűlöletbeszédet tiltó szabályok megsértése miatt. Mások fenyegetése, zaklatása vagy az ellenük való erőszakra való felbujtás fajuk, etnikai hovatartozásuk, nemzeti származásuk, nemzetiségük, szexuális irányultságuk, nemük, nemi identitásuk, vallásuk, életkoruk, fogyatékosságuk vagy betegségük nem megengedett ".

A Twitter arra is figyelmeztetett, hogy az irányelvek további megsértése a Twitter-fiókjának állandó felfüggesztését vonja maga után.

Forrás: Hetek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató