2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Három év börtönt kapott a szolnoki Covid-részlegen randalírozó férfi

Részegen, trágár módon szidalmazta a magyar egészségügyet és a kórházi dolgozókat. Kivizsgálása befejezése előtt távozni akart, majd megpróbálta megütni az egyik beteghordót. Az ítélet jogerős.

Jogerősen három év börtönre ítélték azt a férfit, aki egy éve részegen randalírozott a szolnoki Hetényi Géza kórház Covid-részlegén - tájékoztatta a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya szerdán az MTI-t.

A negyvenes évei végén járó, büntetett előéletű férfi tavaly április 19-én a kórház Covid-részlegén - ahová kérésére, koronavírus-fertőzés gyanúja miatt vitték a mentők - részegen, trágár módon szidalmazta a magyar egészségügyet és a kórházi dolgozókat. Kivizsgálása befejezése előtt távozni akart, majd amikor visszatartották, megpróbálta megütni az egyik beteghordót

- írták.



A Szolnoki Járásbíróság tavaly júliusban a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt három év börtönre ítélte. A vádlott és védője - elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért - fellebbezett a döntés ellen. A törvényszék azonban az elsőfokú bíróság ítéletét a lényegét tekintve helybenhagyta - áll a közleményben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató