2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jákob éjjeli akciója: szabálysértés miatt indult eljárás

Mint megírtuk, Jakab Péter az éjjel projektorral vetített a parlament épületére Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc portrét, tolvajozós felirattal. Jöttek is a rendőrök a csoportosulásra, mert Jakab nem volt egyedül.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban a következő választ adta:

"Az Országgyűlési Őrség 2021. május 19-én 1 óra 21 perckor érkezett jelzése szerint egy ötfős társaság az Idősebb Antal József rakparton projektorral arcképeket vetít az Országház falára. A Készenléti Rendőrség közterületi járőrszolgálatot ellátó állománya 1 óra 27 perckor intézkedést kezdeményezett. Jakab Péter országgyűlési képviselő igazolta magát, majd elmondta, hogy véleménynyilvánítás céljából vetített arcképeket az Országház falára és a társaság további négy tagja a sajtó képviselője. A rendőri intézkedés az igazoltást követően lezárult, a rendőrök tájékoztatták a képviselőt panasztételi lehetőségéről, amelyet tudomásul vett, majd mind az öten távoztak a helyszínről.

A Készenléti Rendőrség a rendőri jelentést – a védelmi intézkedések megsértése miatt – megküldi az illetékes szabálysértési hatóságnak."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató