2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Később emelhetnek vádat Gődény ellen

A járványtagadó gyógyszerész indítványokat és észrevételeket szeretne tenni az ügyészi döntés előtt.

Gődény György minden iratba szeretne betekinteni az ügyészi döntés előtt, azért a vádhatóság csak később emelhet vádat a rémhírterjesztéssel gyanúsított gyógyszerész ellen.

"A Nyíregyházi Járási Ügyészség még nem tudta meghozni az érdemi döntését egy rémhírterjesztéssel gyanúsított férfi ügyében, mivel kiderült, hogy a gyanúsított ragaszkodik ahhoz a törvényben biztosított határidő betartásához, miszerint egy hónapja van arra, hogy az ügyészség döntése előtt az eljárás valamennyi iratát megismerje, illetve indítványokat, észrevételeket tegyen.

Az iratok megismerésének lehetőségét a rendőrségnek kell biztosítania a gyanúsított számára, ezért az ügyészség most ennek elvégzésére hívta fel a rendőrséget. Az egy hónap letelte után születhet meg az ügyészi döntés"

– közölte Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója december elején fordult Polt Péter főügyészhez, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal szemben. Kocsis-Cake ebben megemlítette, hogy Gődény György Facebook-oldalán, weblapján és YouTube-csatornáján a mai napig közzétesz "vírustagadó tartalmakat". A képviselő rákérdezett a főügyésznél, vizsgálták-e ezeket a tartalmakat, vagy hogy tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy Gődény oldalai ne legyenek elérhetőek. A főügyész válaszában azt írta, hogy a képviselő kérdését feljelentésnek értékelte, ekkor továbbította az ügyet a rendőrséghez.

Gődény Györgyöt december 11-én hajnalban vitte el a rendőrség a lakásán tartott házkutatás után. A nyomozók informatikai eszközöket, adathordozókat foglaltak le nála. A gyógyszerészt később rémhírterjesztés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Bár Gődény panasszal élt a gyanúsítás, a házkutatás és az otthonában lévő eszközök lefoglalása miatt is, az ügyészség elutasította a panaszokat, így Gődénynek továbbra is rémhírterjesztés miatt kell felelnie.

A gyógyszerészt még december 11-én kiengedték a rendőrségről, másnap már a saját könyvének dedikálására is elment, igaz, a helyszínre nem engedték be.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató