2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Török Gábor szerint az Orbántól való félelem összetarthatja az ellenzéket, miután nyertek

Az elemző úgy véli, Orbán Viktor tehetségben és munkabírásban is új minőséget jelent a magyar politikában.

Ha az ellenzék többséget szerez a jövő évi választáson, az Orbán Viktor visszatérésétől való félelem összetartó erőt adna akkor is, ha nyilván jelenleg nagyon széttartó a politikai programjuk – így vélekedett Török Gábor a Hungary Today című lapnak adott interjújában, írja a Magyar Hang. Hozzátették: A politikai elemző szerint a kampányban nem lesz idő új témák behozatalára, inkább az lehet a cél mindkét oldalon, hogy a korábbi narratívák összeérjenek. A Fidesznél azt említette, írják, hogy megvédte az országot a járványtól, a migránsoktól, a brüsszelitáktól és a liberálisoktól, az ellenzék pedig az országot kiraboló, diktatúrát építő és a járványkezelésben is kudarcot valló kormányról beszél.

Ellenzéki versengés

A Magyar Hang megírta: Török Gábor elmondta, a Fidesz lesz a választás esélyese, de szoros eredményt vár, apró dolgoknak is nagy jelentősége lehet. Az ellenzéki oldalon zajló előválasztás kapcsán pedig azt emelte ki, hogy ma a felmérésekből úgy látszik, hogy a sokáig toronymagas esélyesnek tartott

Karácsony Gergely mellé feljött Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Az előválasztás közöttük dőlhet el, természetesen nem tartja kizártnak, bár valószínűnek sem, hogy Dobrev Klárának lenne esélye a többséget megszerezni.

Orbán tehetsége

Török Gábor az interjúban beszélt arról is, hogy nem volt még Magyarországnak olyan kormánya, amely a maihoz mérhető politikai kormányzást folytatott volna, korábban senki nem tudott ilyen fegyelmezett, tudatos, erős „hatalomgyárat” építeni. Egyúttal nem volt olyan sikeres politikai vállalkozója sem az országnak, mint a mostani kormányfő. Kihangsúlyozta, hogy nem becsmérlően nevezi politikai vállalkozónak, hanem azért, hogy érzékeltesse:

Orbán Viktor tehetségben, akaratban, munkabírásban és könyörtelen céltudatosságban is új minőség

a rendszerváltás utáni magyar politikában. Minden lépését a politikai sikeresség határozza meg, politikusi működésében mindent ennek rendel alá.

„Orbán Viktor szerintem nem diktatúrát épít, az a célja, hogy a demokratikus kereteken belül a lehető legerősebb hatalmi struktúrát építse ki, a lehető legtöbb pozíciót szerezze meg és lehetőleg hosszú távra biztosítsa a politikai tábora dominanciáját” – mondta az elemző.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató