2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A keresztények és a zsidók kivégzésére biztatta híveit egy olasz börtönben szolgáló imám

A Vatikán elpusztítására, a keresztények és a zsidók megölésére szólította fel prédikációiban híveit az a szélsőséges imám, aki dzsihádot hirdetett a „hitetlenek” kivégzésére. Az imámot terrorcselekmények elkövetésére való felbujtással, illetve etnikai alapú megkülönböztetés propagálásával, és bűncselekmények elkövetésének ösztönzésével vádolják.

Az olasz rendőrség letartóztatott egy börtönimámot Alessandriában, aki dzsihádot hirdetett hívei között, a hitetlenek megölésére, és a keresztény egyház elpusztítására.

A marokkói szélsőséges imám többször is terrortámadásokat hozott fel példaként, többek között dicsérte a Charlie Hebdo ellen elkövetett merényletet, amikor is a szatirikus hetilapot iszlám szélsőségesek támadták meg, mivel a hetilapban Mohamed karikatúrák jelentek meg. Amellett, hogy többször is a Vatikán és a keresztény egyház elpusztítására szólított fel, és az iszlám esküdt ellenségének nevezte a zsidóságot, kifejezte csodálatát Oszama Bin Laden, és az általa létrehozott terrorszervezet, az Al-Kaida iránt is. A vallási vezető, a rendőrség állítása szerint 2021 márciusa és júliusa között terrorizmusra hajlamos személyeket keresett. A férfit a Novarában lévő börtönbe helyezték el amíg a tárgyalása tart.


A BÖRTÖNÖKET A MUZULMÁNOK HITTÉRÍTŐ KÖZPONTNAK HASZNÁLJÁK


Az elmúlt időszakban egyre nagyobb gondot okoz Európa-szerte, hogy a börtönöket a muzulmánok hittérítő központnak használják, derült ki az ISPI hírportál cikkéből.

A cikk szerint a problémát az okozza, hogy az elmúlt évek terrorista eseményeinek hatására megnőtt a radikalizált személyek száma a börtönökben. Ezenkívül a börtönök jelentős szerepet játszottak számos radikális mozgalom és terrorista szervezet életében, mivel új tagokat az intézményben tudnak a leghatékonyabban toborozni. A börtönök területén az ISPI szerint már több alkalommal találtak emberek radikalizálására, és megtérítésre alkalmas tárgyakat is, többek között szélsőséges tartalmú könyveket, videókat. Ezeket az eszközöket sokszor a börtönmunkások csempészik be némi pénzért, derült ki, miután 2019-ben a spanyol hatóságok letartóztattak egy börtönmunkást, akit azzal vádoltak meg, hogy pénzért cserébe dzsihadista anyagokat csempészett be a börtönbe. A börtönben töltött idejüket a terroristák együtt töltik más okokból elítélt, nem iszlám vallású emberekkel, akiket a büntetésük alatt meg akarnak téríteni a rabok, és a börtönimámok is. Emellett a fogvatartottak nemzetiségi, és vallási alapon alakítanak ki csoportokat, majd később zaklatják a kisebbségben lévő elítélteket.

Tavalyhoz képest 15 millióval több, 260 millió keresztény szenved üldöztetést a hite miatt. Ezért hozták létre a világon elsőként hazánkban 2016-ban az üldözött keresztények megsegítéséért felelős kormányzati egységet, amellyel 3 év alatt 70 ezer bajba jutott szülőföldön maradását vagy otthonába való visszatérését tették lehetővé.

A keresztény emberek élete már nemcsak a Közel-Keleten vagy Afrikában van veszélyben, hanem Európa szívében is. Megdöbbentő, de már a nyílt utcán, vagy éppen a templomokban ártatlanokat fejeznek le, végeznek ki bestiális módszerekkel iszlamista szélsőségesek.

Úgy tűnik, mindezt tétlenül szemléli az európai keresztény közösség, de vajon tudunk-e tenni bármit is az elmúlt években egyre erősödő gyűlöletkeltés ellen?

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató