2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Chicago polgármestere nem nyilatkozik fehér újságírónak

Szerdán írta meg a National Review, hogy Chicago polgármestere, Lori Lightfoot megválasztása óta kizárólag fekete, illetve barna újságíróknak adott személyes interjúkat és erre büszke is. Ez egyértelműen kiderül abból is, hogy a polgármesterasszony a Twitteren saját maga is védte álláspontját. Bejegyzése szerint azért is indult el polgármesternek, hogy felrúgja azt a status quót, ami uralja a közéletet és szégyennek tartja, hogy a városháza sajtótestületének túlnyomó többsége fehér lehet egy olyan városban, ahol a lakosság több mint fele nem fehérnek vallja magát.

Pontosan ezért szándékosan helyezem előtérbe a kisebbségi újságírókat. Jobbnak kell lennünk

– tette még hozzá.

Ezek alapján nehéz lenne nem egyértelműen arra gondolni, hogy Chicago polgármestere – ahol egyébként híresen ócska a közbiztonság, a város a gyilkosságok fellegvára – nyílt, faji diszkriminációt alkalmaz. Úgy tűnik, a progresszió robogó mozdonyán immár kollektív megbélyegzést ér az is, ha fehér valaki.

Miközben intézményesült, ünnepelt rasszizmus épül ki az USÁ-ban, azért elvétve józan hangokat is találunk. Gregory Pratt, a Chicago Tribune latino riportere megkérte a városházát a gyakorlat felülvizsgálatára, és miután ez nem történt meg, lemondta interjúkérelmét. Pratt döntése után azt írta, a politikusok nem választhatják meg, hogy ki tudósíthat róluk és ki nem.

Forrás: Vasarnap.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató