2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Keddtől ismét fizetni kell a parkolásért

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy

Vasárnap éjféltől nincs ingyenes parkolás

Hétvégén lehet meg az 5 millió

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy már több mint 4,8 millió ember kapta meg az első, míg 2,8 millióan a második oltást. A hétvégén el fogjuk érni az 5 millió oltottat.A vírus továbbra is van köztünk, és a nem oltottak között fertőz. 

Gulyás szólt arról is, hogy a rendkívüli jogrend a kormány szándéka szerint hamarabb szűnhet meg, mint az őszi ülésszak 15. napja. A kormány döntött arról, hogy, az ingyenes vasárnap éjféllel lejár. 

Addig marad a rendkívüli jogrend, amíg szükség van rá

Gulyás Gergely közölte, hogy most állt elő az a helyzet, hogy aki regisztrál, az nagyon hamar megkapja az oltást. Kevesebben foglalnak időpontot, mint amennyi rendelkezésre áll - tette hozzá.

Korábban az volt a helyes döntés, hogy valaki fertőzés után három hónapig nem kapott oltást.Mostantól semmi akadálya nincsen annak, hogy azok is oltakozzanak, akik három hónapnál hamarabb gyógyultak ki a betegségből - tette hozzá. Addig marad a rendkívüli jogrend, amíg szükség van rá - mondta Gulyás. 

A hitelmoratórium augusztus 31-ig marad

Gulyás elmondta, hogy a hitelmoratórium augusztus 31-ig marad. A kormány nem fogadta el a bankszektor véleményét. 

Nem veszünk részt az újabb brüsszeli vakcinabeszerzésben

A kormány döntött arról is, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében nem kíván részt venni. 2022 végéig több mint 10 millió vakcinát rendelt.Az oltási folyamat 5 millió felett nagyon le fog lassulni, és talán nagyon optimista becselés mellett 6 millióig lehet eljutni. 

Csak nyugati vakcinával mindenkit újra lehet majd oltani, ha szükséges - mondta Gulyás. 

120 milliárdos kaland

Csak 19 millió Pfizer-vakcinát lehetne rendelni, és nem lehet tudni, hogy erre szükség lesz-e - mondta Gulyás. Ebben a 120 milliárdos kalandban nem veszünk részt, mivel egyrészt van elegendő vakcina, másrészt lesz oltóanyaggyár Debrecenben. 

 

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató