2021. június 20. - Rafael
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°19°

Szijjártó Péter szerint Andrej Babis ellen célzott politikai kilövési kísérlet zajlik

A külgazdasági és külügyminiszter amellett, hogy kijelentette, hogy Magyarország szolidaritásáról biztosítja V4-es partnerét és barátját, hangsúlyozta azt is: Magyarország Izrael mellett áll, amikor barátját és szövetségesét „egy terrorszervezet lövi rakétákkal”.

Nincs új a nap alatt, Andrej Babis ellen célzott politikai kilövési kísérlet zajlik”

- jelentette ki Szijjártó Péter kérdésre válaszolva az uniós tagországok külgazdaságért és kereskedelmi ügyekért felelős minisztereinek egynapos ülésének szünetében.

A kérdés azzal kapcsolatban hangzott el, hogy civil szervezetek az Európai Bizottsághoz fordultak, és vizsgálatot kértek a cseh miniszterelnök ellen, azzal vádolva Babist, hogy az ország vezetőjeként befolyásolja a tulajdonában lévő Agrofert holding működését, és ő a haszonélvezője a cégeihez irányuló állami és uniós támogatásoknak.

Szijjártó Péter válaszában hangsúlyozta: azért zajlik egyértelmű, mindenfajta jogi alap nélküli politikai támadás Andrej Babissal szemben, mert

a cseh kormányfő „túlságosan hangosan ment szembe” a liberális fősodorral és képviseli nemzete érdekeit.

Ugyanolyan támadás zajlik ellene, mint zajlott, és zajlik rendszeresen Magyarországgal szemben – tette hozzá.A kiújult izraeli-palesztin konfliktussal összefüggésben feltett kérdésre válaszolva a külgazdasági és külügyminiszter kiemelte:

Izrael Magyarország barátja és szövetségese,

ezért természetes, hogy Magyarország Izrael mellett áll, amikor „egy terrorszervezet lövi rakétákkal”.

Elmondta, a kérdésben számos egyeztetést folytatott az izraeli kollégáival, akik megköszönték, hogy Magyarország blokkolta az Európai Unió korábban tervezett, vonatkozó határozatának kiadását. Magyarország a jövőben is egyeztetni fog Izraellel, ugyanis ha barátját és szövetségesét rakétákkal lövik, akkor az a dolga, hogy segítséget nyújtson számára – szögezte le Szijjártó Péter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató