2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Orbán Balázs megtaposta FeGyőrt: "nem te leszel a miniszterelnök-jelölt"

Az egyetemi struktúraváltásról és a Fudan Egyetem Budapestre tervezett kampuszáról is szó esett Orbán Balázs és Fekete-Győr András egyetemi vitaestén csütörtök este.

„A felsőoktatás alulfinanszírozott volt mindig is, ez most megváltozik, tehát én azért a modellváltás mellett azt a forrásbőséget is kiemelném, ami ezek után a magyar felsőoktatási versenyképességét fogja szolgálni, azt fogja javítani”

– mondta el a véleményét Orbán Balázs. 

Fekete-Győr András szerint azonban hatalompolitikáról van szó: „Fideszes alapítványi kérdés és történet, az elsősorban nem egy felsőoktatási ügy, hanem ez egy hatalompolitikai kérdés. Az, hogy a Fidesz pártkatonákat ültet egyetemek felé, az egyetemi szenátusok felé, az egy hatalompolitikai kérdés.”

„Amit te mondasz, az a marxista típusú hatalomgyakorlás”

– válaszolt a kormánypárti politikus. 

Orbán Balázs szerint a modellváltó egyetemeknek épp az a lényege, hogy az alapítványaik révén az állami finanszírozást kiegészíthessék befektetői, vállalati pluszforrásokkal.

„Próbáld már meg visszafogni azt a marxista lendületeted, ami van!”

– vágott vissza Orbán Balázs. 

Fekete-Győr András ezt követően áttért arra a Momentum „felsőoktatási jövőképére”: Minden magyar hallgatónak ingyenessé kell tenni az első diplomát!”

„Kemény vitáid lesznek Gyurcsány Ferenccel, aki pont az ellenkezőjét akarja”

– folytatta a kormánypárti képviselő. 

Orbán Balázs az ellenzéki előválasztásra is kitért:

„Lehet, hogy ezt tőlem fogod először hallani, és lehet, hogy nem fog jól esni, de nem te leszel a miniszterelnök-jelölt."
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató