2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Róma: Gendersemleges mosdókat alakítanának ki Lazió közoktatási intézményeiben

A római San Camillo kórház szakemberei kidolgoztak egy tervezetet is, amely majd segítené egész Lazióban a nemi átmenetben lévő gyerekeket.


 
A V4NA nemzetközi hírügynökség arról adott hírt, hogy a megvalósítás érdekében még cselekvési tervet is kidolgoztak a kórház munkatársai az Ageda Nazionale LMBTQ-szervezet önkénteseivel közösen, hogy

segítsék a nemi diszfóriával küzdő gyermekek megfelelő fizikai és szellemi identitásának kialakulását.

A cselekvési tervet a homofóbia ellenes világnapra időzítették megszületését. Majd ezt továbbították a régióban található összes közoktatási intézménynek.

És most kapaszkodjanak meg:

a témában egy tanfolyamot is meghirdettek,

ami a tervek szerint szeptemberben kerül majd megrendezésre.

Maddalena Mosconi kiskorúakra szakosodott olasz pszichológust, aki azt nyilatkozta, hogy

Ez az első ilyen típusú dokumentum, amelyet Olaszországban adtak ki az iskolák számára. Ezek tanácsok, gyakorlati útmutatók, amiket azzal a céllal írtak, hogy megvédjék azokat a diákokat, akik szükségesnek tartják, hogy a nemi átmenet útjára lépjenek.”

Majd elpanaszolta, hogy őt mekkora szellemi és bürokratikus ellenálással találkozik akkor, amikor felhívja az egyik fiú iskoláját, akit végigkísést a nemi átváltozás útján.

A javaslat kiterjed a WC-k és az öltözők használatára is, mivel „sok transznemű tinédzser arról számolt be, hogy nem használja őket, mivel zavarban van, hogy melyik helyiségbe kellene mennie” – mondta Mosconi.

A dokumentumok szerint

minden iskolának célszerű lenne kialakítania egy olyan mosdót és öltözőt, amelyet minden nem képviselői használhatnak.

A figyelemfelkeltés és a csoportos tevékenységek szintén nagyon fontosak lennének, ha nem választanák szét nemek szerint az ezzel kapcsolatos felvilágosító órákat.

A statisztikák szerint

a tavalyi évben 150 százalékkal nőtt a nemi átmenetet elindító gyermekek száma.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató