2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szijjártó Péter: Ma hétszázezer kínai vakcina érkezik

Hamburgba indulunk, hiszen ma Magyarország átveszi az Európa Tanács elnöki pozícióját – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook videójában.

Két óra múlva landol Budapesten a Magyar Kormány teherszállító repülőgépe, az a teherszállító repülőgép, amely az elmúlt három hónap során 15 alkalommal fordult meg Budapest és Moszkva, illetve Budapest és Peking között annak érdekében, hogy a keleti oltóanyagokat Magyarországra, Budapestre szállítsa – közölte Szijjártó Péter.

Kiemelte:

A mai napon hétszázezer kínai Sinopharm vakcina érkezik.”

Ezzel a kínaiak is teljesítik a megkötött vakcinaszállítási szerződést.

Igazából már csak fél millió darab volt hátra a szerződésből, de a kínai védelmi minisztérium kétszázezer adagnyi adománnyal még megtoldotta ezt a szállítmányt – teszi hozzá.

Hangsúlyozta: többet és korábban kaptunk, mint ahogy azt a szerződés határideje rögzítette volna.

A Kínából és Oroszországból megrendelt és megérkezett vakcinák hozzájárultak ahhoz, hogy ma Magyarország mintegy másfél hónappal jár Európa előtt az átoltottság tekintetében”

– emeli ki Szijjártó.

Másfél hónapot nyertünk. Ennyivel előbb tudjuk megnyitni a gazdaságunkat, ennyivel előbb tudjuk visszaadni az embereknek a normális életet – teszi hozzá a miniszter.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató