2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kamu Geri: Orbán Viktor egy gonosz ember

„Szerintem ez az érdemi tengely, ami minket elválaszt” – nyomatékosított az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

A Telex magyarázó című műsora készített videóriportot Karácsony Gergelyről, amelyben úgy mutatják be, mint akire még azok sem haragszanak, akiket átejtett. Emellett próbálják árnyalni azt a képet, amely kialakult egyesekben, miszerint a főpolgármester gyengekezű, tutyimutyi és teszetosza.

A szövetségesei mellett olyanokat is megkérdezett a Telex, akik elmondásuk szerint konfliktusba kerültek vele a karrierje során. Többek között Schiffer András, Szél Bernadett, Ungár Péter és Mesterházy Attila is megszólal a videóban.

A riportban arra keresik a választ, hogy miként vált Karácsony az ellenzék „legnagyobb hatalommal rendelkező szereplőjévé”, amiért Orbán Viktor legesélyesebb kihívójának tartják külföldön is – vezeti fel a lap újságírója.

A nagyjából 27 perces anyagban a főpolgármesterből ellenzéki miniszterelnök-jelöltté avanzsáló Karácsony elmondja:

„Én nem szeretném magamat semmilyen Orbán Viktor által megalkotott tengelyen elhelyezni, szerintem egy gonosz ember, én pedig igyekszem nem azzá válni. Szerintem ez az érdemi tengely, ami minket elválaszt.”

A videóban szóba kerül az LMP-ben betöltött szerepe, a pártszakadás, a Párbeszéd vezetése, valamint a zuglói és főpolgármesteri teljesítménye is. Tordai Bence ennek kapcsán kijelenti, hogy Karácsony véghezviszi azt, ami Tarlós Istvánnak nem sikerült, felújítja a Lánchidat. Emellett Karácsony „hiperpasszív” angol nyelvtudása is szóba került. Erről a főpolgármester elmondta, hogy a Fidesz tőle jobban tart, mint másoktól, ezért támadják ezzel, és próbálják kidomborítani a gyengeségeit. „A Fidesz nem egy olyan nagyon bonyolult politikai logikát követ” – jelentette ki.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató