2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Németország: Életfogytiglant kapott a homoszexuálisok megkéselése miatt egy szír menekült

A 21 éves elkövető Drezdában támadt egy meleg párra.

Abdullah A.H.H. 2015-ben szíriai menekültként érkezett a balkáni útvonalon keresztül Németországba, hat évvel később iszlamista merénylőként állt a drezdai bíróság elé – írja a Magyar Nemzet. A 21 éves férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amiért hét hónappal ezelőtt meggyilkolt egy német férfit, egy másikat pedig súlyosan megsebesített Drezdában. A lap hozzáteszi: ez volt az első olyan iszlamista támadás Németországban, amely homoszexuálisokat vett célba.

Norbert Leygraf igazságügyi szakértő szerint Abdullah Szíriában nem gyakorolta vallását, Németországban kezdett az iszlám szerint élni, vallásossága pedig 2017-ben vált fanatizmussá, amikor radikális iszlamista tartalmakra bukkant az interneten. Közösségi oldalain többször arról írt, hogy vissza akar térni Szíriába, és csatlakozna az Iszlám Államhoz.

Ezek után három évre a fiatalkorúak börtönébe zárták a szír férfit, ahol szakemberek segítségével megpróbálták megtörni a radikalizációját. 2020 őszén kiengedték, azzal a feltétellel, hogy heti háromszor meg kell jelennie a rendőrségen, és erőszakprevenciós összejöveteleken kell résztvennie. A kiengedése utáni ötödik napon hajtotta végre a két német férfi elleni támadást.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató