2021. június 13. - Anett, Antal
EUR : 346.08
USD : 284.44
Időjárás ikon27°17°

Több késes támadás történt Amszterdamban, egy nő meghalt

A sebesülteket kórházba szállították, állapotukról egyelőre nem tudni többet.

Több késes támadás történt péntek este Amszterdamban: halálra késeltek egy nőt, négy másik embert pedig megsebesítettek, és a jelek szerint ugyanaz a személy követte el a támadásokat – közölte a rendőrség szombaton. A sebesülteket kórházba szállították, állapotukról egyelőre nem tudni többet.

Az elkövető feltehetően egy 29 éves amstelveeni férfi volt, akit letartóztattak. A támadássorozat az amszterdami múzeumnegyed közelében történt, ahol sok bár és étterem van, de ekkor zárva voltak a koronavírus-járvány miatt.

Egyelőre nem tudni milyen indíttatásból történtek a támadások

A rendőröket egy késes támadáshoz riasztották, de miután a helyszínre érkeztek, kiderült, hogy négy másik embert is megkéseltek a környéken. A tett színhelyéhez közeli parkban két mentőhelikopter szállt le a támadás után, hogy elszállítsa a sebesülteket.

A hatóságok szerint egyelőre semmi sem utal terrorista indítékra, de nem zárnak ki semmilyen lehetőséget. A helyi média szerint nem a hatóságok nem változtattak a terrorkészültség szintjén a történtek után.

Terrorcselekmények a közelmúltban

Hollandiában több terrorcselekményt követtek el az elmúlt években. Három éve, 2018-ban egy afgán férfi két amerikai turistára támadt rá késsel az amszterdami pályaudvaron. Az elkövetőt börtönbe zárták.

A holland fővárosban a közelmúltban nőtt a bűncselekmények száma. A héten egy pénzszállítót támadtak meg Amsterdamban, egy gyanúsítottal a rendőrség látványos autósüldözést követően végzett - írja az MTI.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató