2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Engedélyezték a bevándorlók kábítószer-használatát egy párizsi közparkban

Párizsnak az egykori orosz városról, Sztálingrádról elnevezett negyedében kezdenek elszabadulni az indulatok a kerület békés lakói és az utcákat egyre nagyobb számban ellepő, súlyosan kábítószerfüggő hajléktalanok között.

A környék lakói állítják: lakóhelyük már nem a régi Párizsra emlékeztet, hanem a dél-afrikai Kingston városára vagy a Karib-tengeri Jamaicára, ahol a drogosok nagy területeket foglalnak el, hogy csoportosan verjenek tanyát.

Párizs XIX. kerületének a szocialista polgármestere ezért úgy döntött, hogy a kerület egyik közparkját, a Jardin d’Éole-t a kábítószerezők rendelkezésére bocsátja, ahol a kerület által kiadott engedéllyel hajnali egy óráig szívhatják a drogosok a cracket a park egy kijelölt részén. A döntés a kerület lakóit azonban nem győzte meg, ugyanis elmondásuk szerint hajnali egy óra után a drogosok visszatérnek a park többi részére, ezért a kerület lakói kiszorultak a parkból, mert az veszélyessé vált számukra. Májusban az elkeseredett lakók már tűzijáték-petárdákat lőttek ki a kábítószeres csoportokra.

Forrás: Sputnik France, MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató