2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szombathelyi drogbandát kapcsoltak le a rendőrök

Szombathelyi drogkereskedő bandát kapcsoltak le a rendőrök. Tíz különböző helyszínen ütöttek rajta a hálózat tagjain. Kábítószergyanús anyagokat foglaltak le és felszámoltak egy marihuána ültetvényt is.

A rendőrség gyanúja szerint a szombathelyi dílerek az év elején kezdhették a kábítószer forgalmazását a városban. Leginkább két lakótelepen, főleg fiataloknak adták el a drogot. A gyanú szerint speedet árusítottak.

"Szombaton összehangolt akció keretében tíz helyszínen hajtottak végre elfogásokat és kutatásokat. A gyanúsítottak ingatlanjában kábítószergyanús anyagokat, a terjesztéshez használt fóliatasakokat, illetve digitális mérlegeket foglaltak le. Két gyanúsított ingatlanjában marihuánaültetvényt is felszámoltak"

 - nyilatkozta Kész-Varga Mónika rendőr őrnagy.

A kábítószerrel kapcsolatos ügyeletekről a környéken élők is hallottak, a szombati akcióról is sokan tudtak.

"Egy alkalommal hazafelé jövet azt tapasztaltam, hogy olyan öt-hat-hét rendőrautó elállta forgalmat és csak ezután értesültem arról, hogy milyen sajnálatos eset van" - mesélte az egyik helyi lakos.

Az önkormányzat illetékes bizottságának vezetője örül annak, hogy a rendőrök eredményesen küzdenek a drogdílerek ellen: "A rendőrség hivatalos közléséből értesültem a történtekről. Nem ez volt az első ilyen eset, mert látjuk a rendőrségi jelentésből, hogy a rendőrség itt Szombathelyen jól végzi a dolgát atekintetben, hogy éves szinten 8-10 tettenérés, razzia történik" - fejtette ki Kelemen Krisztián, a bűnmegelőzési közbiztonsági bizottság elnöke.

Három hete Sopronban és Zala megyei helyszíneken ütöttek rajta a nyomozók kábítószerterjesztőkön. Akkor annak a hálózatnak több irányítóját sikerült lekapcsolni. Hogy a Szombathelyen lebuktatott árusoknak van-e közük a hónap elején elfogott csoport tagjaihoz, még vizsgálják a rendőrök.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató