2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Jákob nem tud leállni, üzent Kövér Lászlónak: Én a nép hangján beszélek a Parlamentben, jövő héten is remeghet a bajusz!

Tovább folytatja a keménykedést Gyurcsány bohóca. A Jobbik frakcióvezetője megüzente, hogy nem hagyja magát elnémítani. Szerinte a nép hangján beszél a parlamentben.

Kedden megint lenémította Jakab Péter mikrofonját Kövér László az Országgyűlésben. Sorozatban ez a második alkalom volt, hogy a házelnök besokallt a Jobbik frakcióvezetőjétől. A parlamenti csörte odáig fajult, hogy a jobbikos képviselők kiabálva kivonultak ki az ülésteremből. Jakab Péter a balhé után azt mondta, amit Kövér László művel az egy „hamisítatlan házmestertempó”.

A Jobbik frakcióvezetője nem hagyja magát elhallgattatni. Ezt bizonyítja az is, hogy hiába büntette meg Kövér László 9,6 millió forintra a múlt heti ficsúrozás miatt, most egy Orbán Viktortól kölcsönzött idézettel mondta oda a házelnöknek, mit gondol arról, hogy múlt héten lenémította a mikrofonját.

Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.

Kövér László ezután megint lenémította Jakab Péter mikrofonját, figyelmeztette a képviselőt, aki újra szót kapott, de végül a házelnöknek nem tetszett a stílusa, ezért még egyszer lenémította a mikrofonját, és a felszólalás lehetőségétől is megfosztotta. 

Jakab Péter arról beszélt, hogy a rendszerváltás után harminckét évvel azt üzeni ezzel, hogy a valódi rendszerváltás nem történt meg. Úgy véli, ez rájuk, ellenzéki pártokra vár 2022-ben. (Gyurcsánnyal karöltve... ugye? - a szerk)

Mostantól nem lehet tudni, mit lehet kimondani a törvényhozás épületében, ami számomra egyet jelent: továbbra is csak az igazságérzetem lehet a fokmérő, amely mentén hangot adok a választóknak. Ha engem hallgattatnak el, őket hallgattatják el. Ha engem büntetnek, őket büntetik. A válaszom erre az, hogy hamarosan jön a  visszavágó, amikor a nép fogja elhallgattatni saját elnyomóit. Az igazmondást folytatom jövő héten is, szóval remeghet a bajusz

– fogalmazott a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

2010 óta a Jobbik képviselőit összesen tizenöt alkalommal büntette a fideszes házvezetés, összesen 26 279 816 forintra. Ezek közül kiemelkedő Jakab Péter tavaly év végi 4,4 millió forintos bírsága, amelyet azért kapott, mert egy zsák krumplit akart a miniszterelnök asztalára tenni a borsodi időközi választások után. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató