2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kamu Geri: Üzentek a kormány legfelsőbb köreiből, mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak

Nagyinterjút adott az alkalmatlan főpolgármester a "független" Telexnek. Karácsony Gergely legerősebb állítása az volt, hogy nagyjából egy hónapja megkeresést kapott a kormány legfelsőbb köreiből, hogy

mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak.

Kamu Geri elmondta, azért vállalta a miniszterelnök-jelöltséget, mert szerinte, ha az Orbán-kormány marad az önkormányzatiságnak is vége lesz:

Biztos vagyok abban, hogy ha 2022-ben marad az Orbán-rezsim, akkor a magyar önkormányzatiság abban az értelemben meg fog szűnni, hogy ugyan lesznek még polgármesterek, de a díszpolgári címek adományozásán túl semmiről sem fognak tudni érdemben dönteni.


Mint mondta, a Szabolcs utcai kórház ügye volt az utolsó pont, akkor döntötte el véglegesen, hogy elindul az előválasztáson. De olyan beszélgetésekben is részt vett. amelyekben kormányzati szereplők korábban is azt állították, hogy a saját méréseik szerint előnye van a többi ellenzéki szereplőhöz képest. Ugyanakkor döntései nem ezen múlnak. Szerinte ma már olyan típusú együttműködést kialakítani, amiben hagyják az önkormányzatokat dolgozni, szinte elképzelhetetlen.

Ha az lenne, akkor nem éreztem volna úgy, hogy nekem mint önkormányzati vezetőnek ezzel a kormánnyal háborúznom kell

– mondta

Arra a kérdésre, hogy kapott-e jelzést arra vonatkozóan, hogy meg fogja bánni, hogy elindult a miniszterelnöki székért azt mondta:

Nem vagyok hülye, pontosan tudtam, hogy milyen szarcunami jön, és ezzel nincs gondom, jöjjön csak, fel vagyok készülve. Sőt, azt kell, hogy mondjam, nevetek rajta. (…) Ha lett volna egy csepp eszük, akkor békén hagynak.(…)

Ennek kapcsán Karácsony elárulta, félti a családját, és biztonságuk érdekében minden óvintézkedést megtett. Mint mondta:

Nem arról van szó, hogy örülök ennek a helyzetnek, hiszen ez rossz az országnak, és ezekhez a mélységekhez nyilván nekem is sok citromfű teát kell innom, de túl fogom élni…
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató