2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Svédország: A tévében ígérte meg a migráns, hogy még több autót fognak felgyújtani

„B...sszátok meg a tévét, hamarosan még több autót gyújtunk fel”

- mondta a migráns a tévéstábnak, ami egy mozgássérült nő felgyújtott autójáról forgatott.


 
Május 16-án késő este, egy a rendőrség szerint összehangolt zavargás során több mint húsz autót gyújtottak fel a migránsok a svédországi Eskilstuna városában. A tűzoltóknak és a rendőrségnek viszont nem volt kapacitása arra, hogy minden egyes tűzhöz egyszerre érkezzen ki.
 
A rendőrség parancsnoka szerint a valódi hívásokon kívül elterelő segélyhívások is érkeztek a központba azért, hogy lefoglalják a rendőrség teljes állományát.
 
A tűzesetek kapcsán a rendőrség szóvivője, Thomas Agnevik azt közölte, hogy három embert tartóztattak le, de a megalapozott gyanú ellenére elengedték őket. Mindhárom férfi a 2000-es években született, és már szerepelnek a rendőrség nyilvántartásában.
 
A zavargások valószínűsíthetően azért robbant ki, mert egy héttel korábban a város egyik legkeresettebb bűnözőjét letartóztatták a hatóságok gyilkossági kísérlet és lövöldözéshez kapcsolódó súlyos testi sértés vádjával.
 
A kerekesszékes nő, Leila Airissalo Heikkilä autóját is felgyújtották az ominózus estén. Ezért a hölgy interjút adott egy tévés stábnak, amit két migráns szakított félbe, és megfenyegették az embereket, hogy még több autót gyújtanak majd fel.

A fogyatékkal élő nő lánya a Wanted svéd hírműsornak ezt nyilatkozta:

– Az emberek azt gondolják, hogy az anyám ingyen kap autót, mert mozgássérült. De nem, ugyanúgy vásárolja azt, mint mindenki, és most a nyugdíjából kell újat vennie.
 
A stáb egyik munkatársa, aki a helyszínen volt, de csak név nélkül volt hajlandó nyilatkozni, azt mondta, hogy a két férfi először csak a háttérben állt, miközben az interjú zajlott. A műsor megzavarása csupán egy erőfitogtatás volt.
 
A svédországi településen három olyan terület is van, amelyeket a hatóságok kiszolgáltatott területként tartanak számon. A városban elítélt emberek negyven százaléka él ezeken a területeken. A bűnözés itt kifejezetten magas a város többi negyedéhez képest, és sokkal nehezebb a bűncselekményeket kivizsgálni, mivel senki sem tanúskodik a rendőrségnek.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató